Culinaire lentekriebels in Zuid-Tirol

Culinaire lentekriebels in Zuid-Tirol

8 april 2015

door Joris in Algemeen

Het is volop lente in Zuid-Tirol en dat betekent een gastronomisch seizoen vol culinaire evenementen; van het jaarlijkse Gourmet Festival in Bolzano tot het Vino in Festa waarbij de prestigieuze wijnhuizen voor één avond een kijkje achter de schermen geven. De Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol staat bekend om de Dolomieten, 300 dagen zon én om haar gastronomie.

Mediterrane invloeden en alpiene gemoedelijkheid

Hier komen mediterrane invloeden en alpiene gemoedelijkheid samen in één keuken en vind je de grootste dichtheid aan sterrenrestaurants ter wereld. Daarnaast worden ook de wijnen uit Zuid-Tirol regelmatig bekroond met prestigieuze titels en prijzen. In de lente staat niet alleen de Zuid-Tiroolse natuur maar ook de gastronomie in bloei. Verspreid door de hele regio vinden verschillende evenementen plaats rondom de keuken, de producten en de wijnen die de Noord-Italiaanse regio zo bijzonder maken.

Gourmet Festival Bolzano

Van 29 en 30 mei is Bolzano een culinair feest voor de smaakpapillen. Hier vindt dan het jaarlijkse Gourmet Festival plaats. Tijdens de tweede editie van dit gastronomische event worden verschillende kookworkshops georganiseerd en kan men proeven van lokale kwaliteitsproducten als Speck, appels en lokale wijnen.

Gourmet Festival Bolzano

Vino in Festa

Bij het feestelijke Vino in Festa draait het om wijn; witte en rode, droge, zoete en bruisende wijnen maar bovenal om authentiek vakmanschap. Van 25 april t/m 6 juni vormen 15 wijndorpen langs de Strada del Vino [Zuid-Tiroolse wijnroute] het decor voor dit feest. De finale van Vino in Festa vindt plaats op 8 juni waarbij lokale wijnhuizen voor één avond hun deuren openen en wijnliefhebbers en –experts een exclusief kijkje achter de schermen geven.

Klik hier voor meer informatie over Zuid-Tirol >>

Het culinaire voorjaar van Zuid-tirol
Reactie(s) Reageren?

door anoniem op 21 april 2015

Ohhh asperges.... Die smaken inderdaad erg goed in Zuid-Tirol. Samen met zo'n lekker wijntje

door Heuyink op 30 april 2015

Aspergetijd! We hebben ze al weer enkele keren gegeten

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips