Skip to navigation Skip to main content

Culinair feest op Oostenrijkse boerderijen

6402 - Culinair feest op Oostenrijkse boerderijen

Vakantie op de boerderij is populair. In Oostenrijk geniet men er niet alleen van de gastvrijheid, maar ook van alle heerlijke, zelfgemaakte lekkernijen en specialiteiten die er elke dag op tafel komen. Het ruikt in de boerenwoning naar koffie en vers brood. De boerin serveert een echt boerenontbijt. 'Alles is zelfgemaakt, van de boter tot en met de jam en van het brood tot en met de yoghurt', zegt ze trots.

Waardevolle lekkernijen

Tijdens een vakantie op de boerderij geniet het hele gezin van de gastvrijheid en het echte boerenleven. Hier mogen de handen uit de mouwen gestoken worden om de boer tijdens zijn werk te helpen. Zo leert men bijvoorbeeld hoe een wijnboer met passie voor zijn druiven zorgt, of hoe een melkveehouder in de zomer elke dag naar de bergweiden gaat om te zien hoe het met zijn koeien gaat. Met respect omgaan met het vee en de grond, het diepgewortelde geloof in de natuur en de natuurkrachten, de kennis van de loop van de seizoenen, dat zorgt er allemaal voor dat de zelfgemaakte producten zeer waardevolle lekkernijen zijn.

Lokale specialiteiten

De boerinnen 'toveren' met deze ingrediënten en met behulp van overgeleverde oude recepten heerlijke regionale lekkernijen tevoorschijn, waar fijnproevers dol op zijn. En iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten: Tiroolse spekknoedels, abrikozenknoedels uit de Wachau, 'Kasnudeln' uit Karinthië, brandewijnen, wijnen en nog veel meer.

Lokale specialiteiten

Voor elke wens een boerderij

Wijn-, bio- of kruidenboerderij? Bij de 2.500 gekwalificeerde leden van Vakantie op de boerderij vindt elke gast „zijn“ vakantieboerderij. Afhankelijk van het jaargetijde, de omvang en ligging van de boerderij heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten. Zo zijn er wijnboerderijen, almhutten, baby- en kinderboerderijen voor gezinnen, bio-, gezondheids- en kruidenboerderijen, maar ook boerderijen speciaal voor paardrijliefhebbers en gehandicapten. Voor ieder wat wils.

Meer informatie over een vakantie op de boerderij in Oostenrijk >>

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.