Meran, de wellness hoofdstad van Zuid-Tirol

Meran, de wellness hoofdstad van Zuid-Tirol

8 januari 2015

door Miranda in Algemeen

Ontdek de wellness hoofdstad van Zuid-Tirol in het Meraner Land. Het zachte, mediterrane klimaat geeft Meran in het noorden van Zuid-Tirol een unieke flair. Al sinds de 19de eeuw staat Meran bekend als een werelds kuuroord. Kunstenaars, schrijvers, musici en zelfs de Europese aristocratie lieten zich toen al verleiden door haar bijzondere charme. Ondermeer keizerin Sissi bracht er veel van haar tijd door.

Terme Merano

In de Terme Merano zwemt u midden in het stadscentrum tussen de bomen en de bloemenweelde. Sterarchitect Matteo Thun maakte het mogelijk om op elk moment van binnenuit te genieten van het schitterend zicht op de omringende bergen. Door het gebouw om te toveren tot een constructie uit glas en metaal, baadt u volledig tussen de bergen.

Uitzichtplatform Matteo Thun

Nog meer natuur ontdekt u in Merano als uwandelt door de prachtige tuin van het kasteel van Trauttmansdorff. Net buiten de stad. Deze tuin heeft al heel wat prijzen op haar palmares staan waaronder „mooiste tuin van Italië” en „internationale tuin van het jaar”. Zeker een bezoekje waard dus! Wat ook bijzonder is, is het uitzichtplatform boven de stad die is ontworpen door de Zuid-Tiroolse sterarchitect Matteo Thun.

Kasteel van Trauttmansdorff / Uitzichtplatform Matteo Thun

Rustgevend en frivool!

Zuid-Tirol is Italië's meest noordelijke provincie. De regio combineert het rustgevende van de Alpen met het frivole van Italië. Zuid-Tirol is levenskunst gebouwd op de contrasten van Mediterrane landschappen en Alpenpieken, tussen traditie en hedendaagse trends. Het zachte, mediterrane klimaat met 300 zonnige dagen per jaar, maakt deze regio de ideale reisbestemming.

Meer informatie over het Meraner Land >>

Kasteel van Trauttmansdorff
Reactie(s) Reageren?

door Inge op 13 januari 2015

Meran zou ik best eens willen bezoeken. De charme van het zuiden in de bergen, hoe mooi is dat!

door Sylvia op 15 januari 2015

Prachtige tuinen!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips