‘Winterberg on ice’: ijsbaan en gezellige wintermarkt

‘Winterberg on ice’: ijsbaan en gezellige wintermarkt

25 december 2014

door Thijs in Algemeen

In de winter van de mega-sportevents met het wereldkampioenschap bobslee en skeleton, kan ook de wintermarkt op het marktplein in Winterberg niet achterblijven. Op het plein aan ‘Unmtere Pforte’ is een heuse curling-ijsbaan aangelegd. Daaromheen straalt vanaf half december de betoverende wintermarkt en de winkelpromenade. Pure romantiek, tot in het nieuwe jaar. Want deze wintermarkt gaat nog door, als alle andere kerstmarkten allang de poorten hebben gesloten.

Een spektakel als uit een sprookjesboek

De ijsbaan meet twee keer tien meter. Zowel kleine als grote bezoekers worden uitgenodigd deze uit het Alpengebied bekende sport zelf een keer te proberen. Het is de bedoeling met de schijf zo dicht mogelijk bij de ‘puck’ te komen. Een heerlijke winterse sport met simpele spelregels, waaraan iedereen kan meedoen. Midden in de stad verrijst een spektakel als uit een sprookjesboek. Prachtig versierde houten huisjes met allerlei artikelen rond de adventstijd en de winterperiode. Producten ‘Made in Germany’, lekker warme mutsen en sjaals, kleding, cadeautjes, kaarsen en gezondheidskussens. Ook de nieuwe ‘bijvulbar’ is aanwezig met een stand: daar kan de bezoeker sterke drank en verschillende soorten olie en azijn laten afvullen in zelf gekozen flesjes.

Glühwein mag niet ontbreken

Op de wintermarkt kunnen bezoekers het zich na het rondstruinen gezellig maken met een glas glühwein of punch. Voor de kinderen is er een mooie, ouderwetse carrousel. Het ruikt er heerlijk naar braadworst, allerlei zoetigheden en crèpes. Specialiteiten zijn dit jaar Nederlandse oliebollen en andere lekkernijen uit Holland, naast lango’s, een Hongaarse specialiteit waarbij plat, rond brood heerlijk wordt belegd.

Muziek en vuurwerk

De Wintermarkt in Winterberg is geopend van 13 december tot en met 4 januari, steeds van 11 tot 18 uur; zelfs op beide feestdagen. Vooral op de dag voor Kerst kun je hier nog even snel de laatste cadeaus kopen, of gewoon al lekker in de stemming komen. De markt gaat dan wel al om 14 uur dicht. Op oudejaarsavond is er een gratis feest op de markt met veel muziek en vuurwerk. Om iedereen de kans te geven uit te slapen, is op Nieuwjaarsdag de markt pas vanaf 12 uur geopend.

Klik hier voor meer informatie over Winterberg >>


Muziek en vuurwerk in Winterberg
Reactie(s) Reageren?

door Groeneweg op 25 december 2014

Ik ben gek op kerstmarkten. Altijd heerlijk om op rond te struinen

door Rianne op 3 januari 2015

Wij zijn hier een paar weken geleden nog geweest. Het was inderdaad erg gezellig

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips