Top 5 nationale parken in de Alpen

Top 5 nationale parken in de Alpen

20 maart 2018

door Marlous in Wandelen

Dat een vakantie in de Alpen waanzinnig is, is geen nieuws. Fraaie naaldbossen, een imposant berglandschap en meren waarbij u weg kunt dromen vormen keer op keer een uitzonderlijk uitzicht. Een aantal bestemmingen beschikken over een nationaal park waar de mooiste wandelingen gemaakt kunnen worden door de ongerepte natuur. In dit weblog 5 van de mooiste parken in de Alpen op een rijtje.

Berchtesgaden National Park, Duitsland

Het Berchtesgaden National Park is het enige nationale park dat zich in de Duitse Alpen bevindt. Het park strekt zich uit over een hoogteverschil van 2300 meter en reikt van Königssee tot de top van Watzmann. Bescherming van de natuur staat voorop en de natuurlijke processen worden dan ook niet verstoord. Een prachtige ongerepte natuur dus! Het park is te vinden in het zuidoosten van Duitsland, in de deelstaat Beieren.

Berchtesgaden National Park
Berchtesgaden National Park

Triglav National Park, Slovenië

In de Alpen van Slovenië vindt u het Triglav National Park. Het park is vernoemd naar de Triglav, de hoogste berg van het park en tevens hoogste top van Slovenië (2864 meter). Het Triglav National Park is een van de oudste parken van Europa en daarnaast het enige nationale park in Slovenië. De eerste vormen van natuurbescherming in deze regio werden al gezien in 1924. Het park strekt zich uit vlak langs de Italiaanse en Oostenrijkse grens.

Triglav National Park
Triglav National Park

Hohe Tauern National Park, Oostenrijk

Het Hohe Tauern National Park in Oostenrijk biedt een prachtig en veelzijdig landschap. Hier zijn gletsjers, rotsen en uitgestrekte alpenweides. Het park is een van de grootste nationale parken in centraal Europa, doordat het zich uitstrekt over delen van Karinthië, Tirol en Salzburg. Iedere keer komt u voor een waanzinnig uitzicht te staan in het park. Zo bevindt zich in het Hohe Tauern National Park de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner op 3798 meter.

Hohe Tauern National Park
Hohe Tauern National Park

Vanoise National Park, Frankrijk

In de regio Rhône-Alpes in het oosten van Frankrijk ligt het Vanoise National Park. Het park bestaat sinds 1963 en was oorspronkelijk gecreëerd om de steenbok te beschermen en te voorkomen dat die zou verdwijnen. Het landschap van het Vanoise National Park bestaat uit verschillende zones. Er zijn dennenbossen, groene weides, kleine dorpjes en boerderijtjes en een prachtig gemengd beuken- en sparrenbos.

Vanoise National Park
Vanoise National Park

Schweizerischen National Park, Zwitserland

Het Schweizerischen National Park is 100 jaar geleden gecreëerd om de natuur te beschermen, zodat in ieder geval een deel van de Zwitserse natuur zich nog op een natuurlijke manier kon ontwikkelen. Vandaag de dag is het mogelijk om hier prachtige wandelingen te maken om deze weergaloze natuur te ontdekken. Schweizerischen National Park bestaat vol flora en fauna. Vroeger leefden hier zelfs bruine beren!

Wanneer u in de Alpen bent, mag een bezoek aan een van deze nationale parken zeker niet aan uw reis ontbreken. Staan ze al op uw bucketlist?

Schweizerischen National Park
Schweizerischen National Park
Reactie(s) Reageren?

door Steurs op 25 december 2014

Mooi artikel! Ik zou al deze parken graag eens een keer bezoeken.

door anoniem op 3 januari 2015

Het Hohe Tauern National Park is mijn favoriet

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips