Skip to navigation Skip to main content

Gloednieuwe lodge in het hart van de Dolomieten

5901 - Gloednieuwe lodge in het hart van de Dolomieten

Begin deze zomer opende de ADLER Mountain Lodge de deuren op 1.800 meter hoogte in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Het ontwerpen en bouwen van de lodge op deze unieke locatie heeft maar liefst 10 jaar in beslag genomen. De volledig uit hout bestaande chalets zijn te vinden in Alpe di Siusi/Seiser Alm in hart van de Dolomieten. Deze bergketen veroverde in 2009 een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst.

ADLER Mountain Lodge

De ADLER Mountain Lodge is geïnspireerd op de oude Zuid-Tiroolse berghutten. De lodge smelt daarom uitstekend samen met het unieke landschap van Alpe di Siusi, de grootste alpenweide van Europa. De oppervlakte van deze alpenweide kunt u vergelijken met 8.000 voetbalvelden, omringd door de indrukwekkende pieken van de Dolomieten. In de zomer is het plateau perfect voor verschillende outdooractiviteiten.

Alpe di Siusi

Met maar liefst 350 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kunt u genieten van de alpenweide die in de zomer volledig in bloei staat. Alpe di Siusi is alleen per kabelbaan bereikbaar en volledig autovrij. Naast wandelen is het ook mogelijk om de mountainbike te pakken. Er zijn meer dan dertig gps-routes die tussen de 250 en 2.500 hoogtemeters overbruggen. Welke route u ook volgt, ze bieden allemaal een fantastisch uitzicht op de pieken van de Dolomieten. Niet voor niets heeft ADLER mountain lodge deze plek gekozen om hun gasten te verwelkomen.

Onbezorgd genieten in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten, zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit België is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

Klik hier voor meer informatie over de ADLER Mountain Lodge >>

ADLER Mountain Lodge
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.