Skip to navigation Skip to main content

Ischgl Overmountain Challenge

5859 - Ischgl Overmountain Challenge

Van 12 tot 14 september organiseert Ischgl de tweede editie van de European Enduro Open: Ischgl Overmountain Challenge 2014 in de Silvretta Bike Arena. Deze tweedaagse langeafstandsrace staat geheel in het teken van singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid. Maar fun met andere sportfans en sterren uit de mountainbikewereld is minstens even belangrijk.

Afdalingen, beklimmingen en cross country

Enduro is een nog redelijk jonge discipline in de mountainbikesport. Het is een combinatie en mix van afdalingen, beklimmingen en cross country onderdelen. Het uithoudingsvermogen en de klimvaardigheden van de biker worden getest net als de technische vaardigheden en behendigheid van de deelnemer. Na het succes van de eerste editie met 240 deelnemers uit 14 verschillende landen, is de editie van 2014 verder ontwikkeld en uitgebreid. “De enduro sport groeit met grote sprongen. Met de Ischgl Overmountain Challenge biedt Ischgl een gloednieuw race format, hetgeen de beste mountainbikers naar Tirol trekt en ook spectaculaire scenes belooft aan het publiek,” aldus racemanager Georg Grogger van Trails Solutions.

De beste rijders van Europa

Internationale topatleten als Jérôme Clementz, wereldkampioen in 2013 en winnaar van de eerste editie van de Overmountain Challenge en Nico Lau, die dit jaar al een enduro wereldkampioenschap won, doen dit jaar weer mee. Maar ook de Italiaan Manuel Ducci, die in 2013 de Superenduro PRO Series op zijn naam zette, heeft zijn deelname bevestigd. In totaal kunnen 450 professionele en amateurbikers deelnemen.

Registreren kan via www.ischgl-overmountainchallenge.com/registrierung en inschrijfgeld kost € 50 euro p.p.

European Enduro Open met de beste rijders van Europa

Silvretta Bike Arena

Met meer dan 1.200 kilometer mountainbike pistes behoren Ischgl en Paznaun tot de grootste en meest gevarieerde MTB-gebieden in de Alpen. De mogelijkheden zijn legio. Er zijn pistes voor beginners en gezinnen in het dal, uitgebreide dagtochten en marathons naar toppen op bijna 3.000 meter. Je kunt ook tochten maken waarbij je gebruik maakt van de kabelbanen: minder vermoeiend, maar wel zo leuk! Met de Silvretta Card All Inclusive is het gebruik van bussen en kabelbanen inbegrepen. De Ischgl Bike Guide en een kompaskaart met 34 tochten zijn gratis te verkrijgen. De portaalsite met GPS-tochten met interactieve kaart toont routes van verschillende moeilijkheidsgraad en geeft informatie over de route.

Klik hier voor meer informatie over de Ischgl Overmountain Challenge >>

Silvretta Bike Arena
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.