Skip to navigation Skip to main content

Gebraden Tiroler aardappels uit het Zillertal

5804 - Gebraden Tiroler aardappels uit het Zillertal

Ontdek de vakantieregio Tux-Finkenberg: wandelaars, bergfanaten, mountainbikers en klimmers vinden in deze regio het ideale uitgangspunt voor tochten in de indrukwekkende bergwereld. En op de nabijgelegen Hintertuxer gletsjer kan zelfs het hele jaar door worden geskied. Heeft u in de zomer geen zin om op de ski's te staan bezoek dan het natuurlijke ijspaleis en beleef de gletsjer van binnen. Dat ze ook verstand hebben van heerlijk eten bewijst chef-kok Roland Kirchler.

Ingrediënten

  • › 800 g jonge aardappelen in de schil
  • › olijfolie en appelazijn volgens smaak
  • › zout, laurierblad, komijn en rozemarijn
  • › 300 g Zillertaler spek in sneden
  • › 300 g Graukäse (grijze kaas) in blokjes gesneden

Bereidingswijze

Kook de aardappelen zacht in zout water met komijn en laurierblad. Daarna licht platdrukken. Braad de aardappelen aan beide zijden in een pan met olijfolie en rozemarijn. Voldoende zout toevoegen. Leg de platgedrukte aardappels, het Zillertaler spek en de Graukäse op een bord, bedruppel alles met olijfolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Daarna garneren metgemarineerde bladsla.

Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>

Gebraden Tiroler aardappels met Zillertaler spek en Graukäse
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.