Innsbruck: de Alpenhoofdstad

Innsbruck: de Alpenhoofdstad

20 januari 2016

door Miranda in Reisverslagen

Zin om een keer iets anders te doen tijdens een bergvakantie? Overweeg dan eens om een stad te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Innsbruck in Oostenrijk. Een aantal maanden geleden waren we in het Stubaital. Na enkele mooie dagtochten te voet en op de mountainbike waren we toe aan afwisseling. We bezochten de ‘hoofdstad van de Alpen’: Innsbruck.

Afdalen naar de stad

Innsbruck ligt op slechts 20 minuten rijden van het Stubaital. De rit gaat over de indrukwekkende Europabrücke. Vanaf de afslag Innsbruck-Süd kronkelt de weg langzaam naar beneden met een mooi uitzicht op de stad. Innsbruck is geen wereldstad, dus de auto parkeren is geen probleem. We hebben snel een parkeergarage in hartje centrum gevonden.

Gemêleerde publiek

Een wandeling door het sfeervolle centrum van Innsbruck is absoluut een aanrader. De prachtige gebouwen steken mooi af tegen de Alpen. In de kleine straatjes in het oude centrum liggen veel leuke terrasjes en er zijn knusse winkeltjes. De grotere winkels en bekende merken liggen in de bredere straten vlakbij. Het is zeker goed shoppen in Innsbruck. Ook het eten stelt niet teleur. Vanaf het terras bekijken we het winkelend publiek, van jong tot oud en van sportief tot chique. Het publiek hier is zeer gemêleerd.

Innsbruck
Prachtige gebouwen met altijd de Alpen op de achtergrond

Bezienswaardigheden

Innsbruck kent vele bezienswaardigheden en musea. Wij bezoeken de belangrijkste: het gouden dak, de stadstoren, de Hofburg en het casino. Deze highlights van de stad liggen allemaal op loopafstand van elkaar. En een pauze tussendoor op een van de terrassen is snel gemaakt. Wij besluiten ook nog een kijkje te nemen in de dierentuin van de stad: de Alpenzoo.

Gouden dak Innsbruck
Zelfs tijdens een regenbui lijkt het gouden dak licht te geven

Alpenzoo

De Alpenzoo ligt hoger dan de stad zelf en is eenvoudig te bereiken met de Hungerburgbahn vanaf het congrescentrum. Bij aankomst boven wacht een prachtig uitzicht over de stad. Aan de overkant is goed de skischans te zien. De dierentuin is ruim en natuurlijk opgezet. Bezoekers hebben de mogelijkheid Alpendieren van dichtbij te bewonderen. Nou ja, mits zij daar zin in hebben. Van de bruine beer zien we alleen een stukje poot; hij heeft zich verscholen achter een grote boom. Andere dieren en vogels als bevers, wolven, lynx, reeën, wilde zwijnen en rendieren laten zich vandaag wel zien.

Hungerburgbahn Innsbruck
Het treintje van de Hungerburgbahn naar de Alpenzoo

Uitzicht Innsbruck
Vanaf het station bij de Alpenzoo is het uitzicht prachtig

Alpenzoo
Dieren in een natuurlijke omgeving in de Alpenzoo van Innsbruck

Leuk!

We hebben een leuke en afwisselende dag gehad in Innsbruck. Het is een prachtige stad en de Alpen die je continue op de achtergrond ziet, maken het extra speciaal.

Zomervakantie tips