Skip to navigation Skip to main content

Recept Kitzbüheler Alpen: bergvarkensragout

5717 - Recept Kitzbüheler Alpen: bergvarkensragout

In de Tiroler recepten weken presenteren we vandaag een gerecht uit de Kitzbüheler Alpen. Chef-kok Klaus Wallner van Restaurant Thalhof in Brixen im Thale beveelt u met alle liefde de bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten aan. In de regio van de Kitzbüheler Alpen hebben 20 charmante vakantieoorden zich verenigd om u een onvergetelijke zomervakantie te bieden. Een uitgebreid aanbod van wandel- en bergtochten brengt u naar hogere sferen op 2.500 meter. De hele familie kan genieten van opwindende excursies in de streek en mountainbikers en fietsers kunnen optimaal hun sport beleven langs het afwisselende traject.

Ingrediënten bergvarkensragout

  • › 1 kg varkensvlees uit de achterbout
  • › zout, peper, laurierblaadjes, salie, mosterd en knoflook
  • › 150 g in blokjes gesneden uien
  • › 150 g in blokjes gesneden wortelen
  • › 150 g in blokjes gesneden selderij
  • › 150g in blokjes gesneden prei
  • › 350 ml groentebouillon of water
  • › 10 g tomatenpuree
  • › 15 g bloem
  • › room volgens smaak

Ingrediënten pastadeeg

  • › 4 eigelen
  • › 4 eieren
  • › zout
  • › 250 g dubbel grof gemalen bloem
  • › 1 - 2 el olijfolie

Bereiding bergvarkensragout

Braad het vlees kort aan. De groenten licht roosteren en met groentebouillon en water overgieten, kruiden en laten koken. Wanneer het vlees gaar is, de saus op smaak brengen, met bloem binden en zeven. Aansluitend het vlees bijvoegen en room toevoegen.

Bereiding pastadeeg

Voor het pastadeeg de eieren en olijfolie gladkloppen met een garde, bloem toevoegen en alles kneden tot een glad deeg. Twee tot drie uur laten afkoelen en dan de pasta vormen met de pastamachine. Kort opkoken in zout water.

Bereiding garnering

De tomaten wassen, insnijden aan de onderkant, kort laten schrikken in heet water. Pel de tomaten tot de kern. Kruiden met zout, peper en knoflook en tien minuten bakken in de oven op 180°C. Het eekhoorntjesbrood in schijven snijden en lichtjes laten bruinen met uien. Kruiden met zout, peper, knoflook en tot slot de gehakte peterselie erbij mengen.

Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.