Skip to navigation Skip to main content
54564 - Dit zijn de leukste activiteiten met kinderen in Paznaun
© TVB Paznaun - Ischgl

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een familievakantie in Tirol? Dan is het zeker de moeite waard om Paznaun eens onder de loep te nemen. Dit is het dal waar de dorpen See , Kappl , Ischgl en Galtür in gelegen zijn en waar je met kinderen elke dag een nieuw avontuur kunt beleven. De natuur vraagt om ontdekt te worden, op wat voor manier dan ook. Wandelen, fietsen, klimmen, plonsen in het water... Hier kan het allemaal! Wat je echt niet mag overslaan? In dit artikel vind je een overzicht van de leukste activiteiten met kinderen in Paznaun.

Zomervakantie met kinderen in Paznaun

In het uiterste zuidwesten van Tirol ligt een relatief smal dal met genaamd Paznaun. Omringd door de bergtoppen van bergketens Silvretta, Verwall en Samnaun beleef je hier een heerlijke bergvakantie. De natuur is ontzettend veelzijdig en vormt een grote speelplaats voor gezinnen. Te voet en op de fiets valt er ontzettend veel te ontdekken, maar ook zijn er tal van andere leuke activiteiten mogelijk. Geen dag hoeft hier hetzelfde te zijn en het zou gek zijn als de kids zich ook maar een seconde vervelen. Van kindvriendelijke wandeltochten tot speelparken in de bergen: dit wil je niet missen!

Ontdek Paznaun

1. Sunny Mountain Erlebnispark

Vlak naast het bergstation van de Diasbahn in Kappl ligt het Sunny Mountain Erlebnispark. Dit gigantische water- en speelparadijs in de bergen is een absolute hotspot voor gezinnen. Hier op 1830 meter hoogte hoeft niemand van het gezin zich ook maar een seconde te vervelen. Er zijn maar wel 23 verschillende activiteiten mogelijk! Zo zijn er onder andere een meer, een visvijver met grillstation, een klimparcours, een Kneipp Basin, een speeltuin en een kinderboerderij aanwezig. Een aanrader is de themawandeling. Deze neemt je mee langs de meeste activiteiten.

54564 - kinderen in het sunny mountain erlebnis park
© TVB Paznaun - Ischgl

2. Kids- en Youth Club Paznaun

Speciaal voor ouders die tijdens de vakantie toe zijn aan wat quality time samen, zijn er de Kids Club Paznaun ( 4 tot 10 jaar) en de Youth Club Paznaun (11 tot 16 jaar). Beide bieden een gevarieerd weekprogramma voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Samen met leeftijdsgenootjes en onder professionele begeleiding beleven kinderen spannende bergavonturen. En wie toch het liefst de hele vakantie samen blijft: een aantal van de activiteiten kun je ook samen met het gezin ondernemen. Meer informatie over de Kids- en Youth Club Paznaun ›

3. Waterpret bij speel-, sport- en waterpark See

See is het eerste dorp dat je tegenkomt als je Paznaun binnenrijdt. Zoals de naam al een beetje verraadt, ligt hier een groot zwemmeer. speel-, sport- en waterpark See is een hele fijne plek op warme zomerdagen. Het meer is 6000 m2 groot en heeft een maximale diepte van vier meter. Neem een duik in het frisse bergwater, luier in de zon op de ligweide, speel samen beachvolleybal, tennis of voetbal en laat je verwennen met Oostenrijkse lekkernijen in het restaurant.

Openingstijden en prijzen van Badesee See

54564 - badesee see
© Spalder Media Group

4. Vider Truja

Op de Idalp boven Ischgl beleven gezinnen spannende avonturen bij beleveniswereld Vider Truja. Met de Silvrettabahn A1 of Fimbabahn A3 sta je in een mum van tijd op 2320 meter hoogte. Hier vind je onder andere een waterpark, trampolines, een klimtoren en een slackline, maar ook barbecues waarop je je eigen Alpenpicknick kunt bereiden. Liever niet zelf aan de slag? Je kunt ook neerploffen op de terrassen van Alpenhaus en Videralp in de buurt.

5. Klettersteig Little Ballun

Paznaun is met meer dan 175 klimroutes en een gigantisch boulderpark een eldorado voor klimmers van alle niveaus. Ook gezinnen met kinderen vinden hier mogelijkheden om kennis te maken met de klimsport. Zo is er een speciaal gedeelte waar families kunnen boulderen bij Silvapark Galtür en ook bij Alp Trida. Een van de hoogtepunten is Klettersteig Little Ballun, welke van start gaat vlak bij het dalstation van de Birkhahnbahn in Galtür. De klimroute is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en ouder en neemt ongeveer twee uur in beslag. We willen je aanraden altijd met een gids te gaan klimmen.

54564 - klettersteig little ballun
© TVB Paznaun - Ischgl

6. Ischgl Skyfly

Voor wie op vakantie is met stoere tieners, is de Ischgl Skyfly een tip. Deze zipline is wel 2 km lang en vertrekt vlakbij het middenstation van de Silvrettabahn A1 op 1683 meter hoogte. De route is verdeeld over drie trajecten en eindigt bij het dalstation van de 3-S Pardatschgratbahn op 1376 meter hoogte. Er zijn twee kabels naast elkaar gespannen, zodat twee personen tegelijk kunt afdalen. De Ischgl Skyfly hangt maximaal 50 meter boven de grond en onderweg kun je een snelheid van wel 84 km per uur behalen. Spannend, maar zo leuk! Dat wil je echt eens doen!

7. Wellnesspark Medrigalm

Paznaun is absoluut een plek voor sportievelingen, maar ook zeker voor vakantiegangers die het liever rustig aan doen. Een leuke bestemming waar je samen met het hele gezin kunt ontspannen is het wellnesspark op de Medrigalm boven See. Om hier te komen, neem je de Medrigalmbahn omhoog en vanaf het bergstation is het nog maar een klein stukje lopen. Het park bestaat onder andere uit Kneipp baden en stations die je zintuigen prikkelen.

54564 - wellnesspark medrigalm
© TVB Paznaun - Ischgl

Extra voordeel met de Silvretta Card

In alle dorpen in Paznaun krijg je de Silvretta Card gratis bij een overnachting en deze pas biedt veel voordelen. Zo kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer tussen Landeck en Bielerhöhe en mag je elke dag één keer omhoog en omlaag met één berglift naar keuze. Voor € 49,- extra kun je de basispas upgraden naar een premiumpas. Voor dit bedrag is onder andere toegang tot alle publieke zwembaden gratis, mag je onbeperkt van alle liften gebruikmaken en profiteer je van hoge kortingen op bijvoorbeeld de Ischgl Skyfly en H2O Adventure.

LEES OOK: Wandelingen met een mooi einddoel in Paznaun ›

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.