Skip to navigation Skip to main content
54546 - Recept: Glühwein (2)

Glühwein, wie kent het niet? 's Winters vind je het drankje op je locale terras of naast de schaatsbaan, in de Alpen tref je het drankje in iedere berghut. Het is niet voor niets een van de meest populaire winterdranken. Glühwein drink je niet alleen tijdens de lunch of après-ski, maar kan ook prima op een koude herfst- of lentedag. Na een dag vol met vermoeiende activiteiten in de buitenlucht even bijkomen. Met een lekker glaasje kruidige Glühwein kom je dan een heel end. Je vindt op veel plaatsen kant-en-klare glühwein, maar waarom zou je het niet zelf maken? Het is een makkelijk recept en is sowieso 10 keer lekkerder. In dit artikel delen wij een heerlijk recept voor Glühwein.

Zelf Glühwein maken

Als je makkelijk en snel wilt is kant-en-klare Glühwein uit de supermarkt natuurlijk een uitstekende oplossing, maar als we eerlijk zijn wil je niks anders meer zodra jij eenmaal je eigen variant hebt gemaakt. Self-made smaakt alles nou eenmaal een stuk beter. De smaak van de kruiden en sinaasappel proef je direct en is zoveel lekkerder. Bovendien is het zelf maken van Glühwein echt heel erg makkelijk, lees verder voor het recept!

54546 -  (1)

Ingrediënten Glühwein

  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 10 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje

Bereiding Glühwein

Zet een grote pan klaar op het fornuis. Was en droog de citroen en de sinaasappel. Snijd de citroen en de sinaasappel door twee en steek de kruidnagels in het vruchtvlees. Doe vervolgens de citroen en de sinaasappel in de pan. Voeg de wijn, suiker en het kaneelstokje toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Belangrijk: de wijn mag niet koken, dan verdampt de alcohol. Officieel mag de wijn niet eens warmer worden dan 70 graden. Laat het mengels een half uurtje opstaan, op deze manier kunnen de kruiden, citroen en sinaasappel er goed in trekken. Je kunt het gas ook tussendoor gerust even uitdoen. Zeef de wijn voor het serveren. Proef de Glühwein, je kan hem eventueel zoeter maken met vanille- of basterdsuiker.

Marit Zomer

Over Marit

Marit gaat al van kinds af aan op vakantie naar de bergen. Soms naar een van de bekende bergmeren, soms in een rustig bergdorp. Wandelen is haar favoriete bezigheid in de bergen.