Skip to navigation Skip to main content

Adrenaline en spanning tijdens je zomervakantie in Saalbach Hinterglemm: 6 tips

2022 Bike Offene C Saalbach Com Moritz Ablinger 125 Hochalmtrail
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

Een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm is alles behalve saai. Deze vakantiebestemming in het Salzburgerland heeft een groot aanbod aan activiteiten voor iedereen! In de schitterende natuur kun je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, downhillen, klimmen en ga zo maar door. Ben je op zoek naar een beetje spanning en avontuur tijdens je vakantie, bijvoorbeeld omdat je op pad bent met stoere tieners? Probeer dan onderstaande tips voor je vakantie in Saalbach Hinterglemm eens. Wedden dat je hiermee gegarandeerd geen saaie vakantie hebt?

Alles kan tijdens een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is zo'n bestemming waar iedereen een fijne vakantie beleeft, wat je doel ook is. Je kunt er lekker luieren en genieten van de rust. Maar ook elke dag wandelen en zoveel mogelijk van de bergwereld ontdekken is mogelijk. Heerlijk natuurlijk, maar we weten allemaal dat tieners en pubers op zoek zijn naar iets spannender activiteiten. Gelukkig is ook daaraan geen gebrek in Saalbach Hinterglemm. Er valt genoeg te beleven en vaak gaat dat zelfs samen met een flinke dosis adrenaline. Benieuwd naar de leukste tips? Lees dan snel verder!

1. Bezoek het Jump & Slide Park

Trampolines, 8 meter hoge springtorens met airbags en een freestyle ramp zorgen voor een hoop actie in Saalbach Hinterglemm. Het Jump & Slide Park is een leuke plek voor kinderen, pubers en volwassenen om zich even helemaal uit te leven. Iedereen vanaf 6 jaar en ouder mag naar binnen en kan zijn of haar hoogtevrees bedwingen. Want durf jij van die 8 meter hoge toren te springen? En wat vind je van de freestyle ramp, waarbij je in een band van een soort schans af glijdt en in een airbag landt? Je snapt wel dat hier de nodige adrenaline bij vrij komt! Je vindt het Jump & Slide Park aan het eind van het Glemmtal, bij het Hochseilpark, de Mega Flying Fox en de Baumzipfelweg. 

Jump & Slide Park Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Mirja Geh

2. Voel de wind in je haar in de Mega Flying Fox

Op je buik, met je hoofd naar voren en hangend in een harnas vlieg je door het Glemmtal. Dat kun je verwachten van de Mega Flying Fox. Het parcours is zo'n 2,5 km lang en laat je zo'n 120 meter hoog door de bergen vliegen. Met snelheden van 80 km/u is dit zeker voor de adrenalinezoekers een absolute aanrader. Je vindt het Mega Flying Fox-parcours, dat verdeeld is over zes ziplines, aan het eind van het Glemmtal bij het Hochseilpark en het Jump & Slide Park.

3. Mountainbiken

Als je het hebt over een activiteit die bij tieners en pubers zeker zal aanslaan, is het wel mountainbiken. Op de meer dan 80 kilometer lines en trails door de bossen kun je je berg-af helemaal uitleven. Samen met de ruim 100 kilometer fietsroutes in de bergen die eveneens voor mountainbikes en e-bikes geschikt zijn, vormt de regio Saalbach Hinterglemm de grootste bike-regio van Oostenrijk. Het maakt niet uit of je een ervaren mountainbiker bent of niet. Er zijn trails en routes voor elk niveau en je kunt in het Learn to Ride Park de techniek leren of bijspijkeren. Mountainbikes en e-bikes zijn ter plekke te huur en de gondelbanen brengen je snel naar het startpunt op de berg.

Sommer Saalbach THE CHALLENGE
© saalbach.com, Moritz Ablinger
Mountainbiken in Saalbach Hinterglemm

4. Smokkelaars Escape Trail

Deze avontuurlijke speurtocht brengt je aan de hand van een spannend verhaal al wandelend of fietsend door het Glemmtal, waarbij de bergen het prachtige decor van het avontuur vormen. Met de knapzak die je bij het VVV-kantoor kunt ophalen, ga je op pad, in de voetsporen van Teresa, die het uit 1765 stammende antieke draagstel van handelsvrouw Anna in handen heeft gekregen. Anna handelde in whiskey en is tijdens een van haar tochten opgepakt als smokkelaarster. Wie tijdens de speurtocht alle aanwijzingen weet te ontrafelen, kan door tijd en ruimte heen helpen Anna te bevrijden.

5. Klimmen en klauteren in het Hochseilpark

Heb je geen hoogtevrees en houd je wel van een beetje klimmen en klauteren? Bezoek dan vooral ook het Hochseilpark in het Glemmtal. Dit is Europa's grootste klimparcours tussen de bomen en over een lengte van 8 km vind je meer dan 200 stations en 30 ziplines. Je kunt kiezen uit verschillende routes, wisselend van 3 tot 40 meter hoog. Zo is er voor iedereen een parcours dat bij zijn of haar niveau past. Je snapt dat het Glemmtal meer dan genoeg mogelijkheden biedt voor een beetje spanning en avontuur. 

Klimpark Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Mia Knoll

JOKER CARD: je ticket voor alle avonturen in Saalbach Hinterglemm

De JOKER CARD is van eind mei tot half oktober je onmisbare ticket in Saalbach Hinterglemm. Je krijgt er tal van voordelen mee, bij de leukste attracties in de hele regio. Met de JOKER CARD kun je gratis gebruik maken van de 6 kabelbanen in Saalbach Hinterglemm, kun je 2x per dag gratis met de kabelbaan in Leogang en mag je in zowel Saalbach Hinterglemm als Leogang 2x per dag ook je fiets gratis meenemen in de gondel.  Bovendien zijn ook alle wandelbussen en het openbaar vervoer in de Pinzgau met de kaart gratis en krijg je 20% korting op bike tickets.

Joker card Saalbach Hinterglemm
© Saalbach.com / Klaus Listl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.