Skip to navigation Skip to main content

Adrenaline en spanning tijdens je zomervakantie in Saalbach Hinterglemm: 6 tips

54496 - Adrenaline en spanning tijdens je zomervakantie in Saalbach Hinterglemm: 6 tips (2)
© saalbach.com, Mirja Geh

Een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm is alles behalve saai. Deze vakantiebestemming in het Salzburgerland heeft een groot aanbod aan activiteiten voor iedereen! In de schitterende natuur kun je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, downhillen, klimmen en ga zo maar door. Ben je op zoek naar een beetje spanning en avontuur tijdens je vakantie, bijvoorbeeld omdat je op pad bent met stoere tieners? Probeer dan onderstaande tips voor je vakantie in Saalbach Hinterglemm eens. Wedden dat je hiermee gegarandeerd geen saaie vakantie hebt?

Saalbach Hinterglemm: een veelzijdige vakantiebestemming

Saalbach Hinterglemm is zo'n bestemming waar iedereen een fijne vakantie beleeft, wat je doel ook is. Je kunt er lekker luieren en genieten van de rust. Maar ook elke dag wandelen en zoveel mogelijk van de bergwereld ontdekken is mogelijk. Heerlijk natuurlijk, maar we weten allemaal dat tieners en pubers op zoek zijn naar iets spannender activiteiten. Gelukkig is ook daaraan geen gebrek in Saalbach Hinterglemm. Er valt genoeg te beleven en vaak gaat dat zelfs samen met een flinke dosis adrenaline. Benieuwd naar de leukste tips? Lees dan snel verder!

Bekijk het complete aanbod activiteiten in Saalbach Hinterglemm

1. Bezoek de Pumptrack en Bagjump op de Reiterkogel

Ook op twee wielen kun je je zonder problemen vermaken in Saalbach Hinterglemm. Er zijn tal van fietsroutes voor wielrenners, mountainbikers, e-bikers en downhillers. Daarnaast vind je hier ook genoeg mogelijkheden om het te leren en je techniek te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld bij het bergstation van de Reiterkogelbahn, waar een Pumptrack en Bagjump liggen. Er zijn twee pumptracks die je kunt gebruiken als oefening, warming-up of afsluiting van je fietsdag. Hier train je je balans, je uithoudingsvermogen en je kracht, want je armen en benen zullen flink aan de slag moeten. Daarnaast ligt er ook de Bagjump op de Reiterkogel, oftewel een schans met daarachter een grote airbag. Zo kun je de vetste sprongen en trucs op de fiets oefenen, zonder dat je je bezeert als je niet goed landt. Beiden leuk om eens te bezoeken als je je rondje fietsen een beetje wil opleuken.

2. Leef je uit in het Jump & Slide Park

Trampolines, 8 meter hoge springtorens met airbags en een freestyle ramp zorgen voor een hoop actie in Saalbach Hinterglemm. Het Jump & Slide Park is een leuke plek voor kinderen, pubers en volwassenen om zich even helemaal uit te leven. Iedereen vanaf 6 jaar en ouder mag naar binnen en kan zijn of haar hoogtevrees bedwingen. Want durf jij van die 8 meter hoge toren te springen? En wat vind je van de freestyle ramp, waarbij je in een band van een soort schans af glijdt en in een airbag landt? Je snapt wel dat hier de nodige adrenaline bij vrij komt! Je vindt het Jump & Slide Park aan het eind van het Glemmtal, bij het Hochseilpark, de Mega Flying Fox en de Baumzipfelweg.

54496 - jump amp slide (1)
© saalbach.com, Mirja Geh

3. Zweef door de lucht in de Mega Flying Fox

Op je buik, met je hoofd naar voren en hangend in een harnas vlieg je door het Glemmtal. Dat kun je verwachten van de Mega Flying Fox. Het parcours is zo'n 2,5 km lang en laat je zo'n 120 meter hoog door de bergen vliegen. Met snelheden van 80 km/u is dit zeker voor de adrenalinezoekers een absolute aanrader. Je vindt het Mega Flying Fox-parcours, dat verdeeld is over zes ziplines, aan het eind van het Glemmtal bij het Hochseilpark en het Jump & Slide Park.

4. Klimmen en klauteren in het Hochseilpark

Heb je geen hoogtevrees en houd je wel van een beetje klimmen en klauteren? Bezoek dan vooral ook het Hochseilpark in het Glemmtal. Dit is Europa's grootste klimparcours tussen de bomen en over een lengte van 8 km vind je meer dan 200 stations en 30 ziplines. Je kunt kiezen uit verschillende routes, wisselend van 3 tot 40 meter hoog. Zo is er voor iedereen een parcours van die bij zijn of haar niveau past. Je snapt dat het Glemmtal meer dan genoeg mogelijkheden biedt voor een beetje spanning en avontuur.

54496 -  (2)
© saalbach.com, Mia Knoll

5. Race op de Go Kart Track in Saalbach

Karten, maar dan omringd door een indrukwekkende bergwereld. Klinkt goed toch? Het kan op de Go Kart Track in Saalbach, waar een 370 meter lang asfaltparcours ligt. Met speciale karts scheur je over de weg en kun je perfect een wedstrijdje doen met je broertje of zusje. De snelheden kunnen oplopen tot ruim 55 km/u, dus actie gegarandeerd. Houd er wel rekening mee dat de track dicht is als het regent en dat je, in verband met de veiligheid, minimaal 1.40 meter moet zijn om te mogen rijden. De Go Kart Track in Saalbach is geopend van half juni tot half september, elke woensdag tot en met zondag.

6. Genoeg actie tijdens canyoning

Als je het hebt over een activiteit die bij tieners en pubers zeker zal aanslaan, is het wel canyoning. Hierbij leg je door een kloof, en veelal in het water en een tocht af onder begeleiding van een gids. Tijdens een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm kan dit bij het Hochseilpark, achter in het Glemmtal. Je krijgt een wetsuit aan, een helm op en een klimgordel aan en samen met de gids gaan jullie de canyon in. De route loopt door beekjes en watervallen, en klettersteigen en abseilen is onderdeel van canyoning.

54496 -  (3)
© saalbach.com

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

 

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.