Skip to navigation Skip to main content

8 redenen waarom een vakantie op een boerderij in Tirol zo bijzonder is

54474 - 8 redenen waarom een vakantie op een boerderij in Tirol zo bijzonder is (2)
© UaB Tirol

Omgeven worden door niets anders dan frisse berglucht en een idyllisch berglandschap, hoe klinkt dat? Als muziek in de oren van vele bergliefhebbers, waarschijnlijk. Vier je vakantie op een boerderij in Tirol, dan ben je van deze twee dingen verzekerd. En niet alleen dat, want vakantie vieren midden in een stukje Oostenrijkse cultuur, is om meerdere redenen heel bijzonder. Eindeloos knuffelen met dieren, direct je wandeltocht starten vanaf een mooi plekje in de natuur... We kunnen nog wel even doorgaan. Dit zijn 8 redenen waarom een vakantie op een boerderij in Tirol zo bijzonder is!

Vakantie op een boerderij in Tirol

Lijkt het je niet heerlijk om wakker te worden midden in een fantastisch berglandschap? Authentieker dan overnachten op een Tiroolse boerderij tijdens je vakantie in Oostenrijk, wordt het misschien wel niet. Op zo'n 340 boerderijen in de Oostenrijkse deelstaat kun je logeren tijdens je vakantie in de Alpen. Je start de dag met verse producten, de kids helpen de boer met het voeren van de dieren en je kunt meteen beginnen aan die mooie wandeltocht, want je bent toch al midden in de bergen. Word je hier enthousiast van? Doe dan gauw mee met onze prijsvraag en maak kans op zo'n heerlijke vakantie op een boerderij in Tirol! Nog niet overtuigd? Hieronder geven we je 8 redenen waarom een vakantie op een boerderij in Tirol zo bijzonder is.

1. Eén met de natuur en pure rust

De meeste boerderijen zijn idyllisch gelegen midden in het berglandschap. Logeer je hier, dan voel je je helemaal één met de natuur worden. Je dag begint met een waanzinnig uitzicht, een enorme dosis frisse berglucht, en vooral: pure rust. Alleen het klingelen van koebellen en een kraaiende haan zul je hier horen! Een wekker hoef je hier niet te zetten, in elk geval.

2. Je bent de hele dag omgeven door de schattigste dieren

Kittens, kalfjes, biggetjes, kippen, geiten, schapen... Er kan tijdens een vakantie op een boerderij in Tirol eindeloos geknuffeld worden met de schattigste dieren. Onbeperkt bezoekjes brengen aan de boerderijdieren kan gewoon en kinderen kunnen de boer helpen bij het voeren. Hoe leuk is dat?!

54474 - koeien voeren op een boerderij in tirol (2)
© UaB Tirol

3. Geniet van verse producten en de Tiroolse keuken

Verse eitjes, vers brood, verse melk, verse boter, kruiden uit eigen tuin... Alles is vers en direct afkomstig van de boerderij. Heerlijke ontbijtjes gegarandeerd, maar ook is het genieten bij de lunch of het diner, waar er de lekkerste specialiteiten uit de Tiroolse keuken worden voorgeschoteld. Natuurlijk gemaakt van zelfgemaakte producten!

4. Start je wandel- of fietstocht direct vanuit de natuur

Overnachten op een boerderij in Tirol doe je midden in de natuur. Niet alleen zorgt dat voor waanzinnige uitzichten, ook begeef je je meteen op een punt waarvandaan je je dagelijkse bergactiviteit kunt starten. Maak mooie wandelingen door de bergen of stap op de fiets... Je bent al op een prachtige plek!

De mooiste wandelroutes direct vanaf de boerderij

5. Je bent onderdeel van de Oostenrijkse cultuur

Oostenrijk bestaat voor een groot deel uit landbouw en daar kun je van proeven tijdens je vakantie in Tirol. Tijdens je vakantie op een hofstede, word je daarom ook onderdeel van de Oostenrijkse cultuur. De boerenfamilie neemt jouw familie op en omdat de boerderijen maar uit maximaal twee of drie kamers of appartementen beschikt, is de gastvrijheid enorm. Dat is pas echt vakantie vieren!

Bekijk het aanbod aan boerderijen in Tirol

54474 - vakantie met kinderen op een boerderij in tirol (2)
© UaB Tirol

6. Talloze bijzondere activiteiten om te ondernemen

Naast dat je natuurlijk heerlijk kunt wandelen, fietsen, zwemmen of andere bergactiviteiten kunt ondernemen, zijn er ook heel wat andere dingen te doen tijdens je vakantie op een boerderij in Tirol. Kinderen kunnen bijvoorbeeld mee met de boer op de tractor, voor hen een enorm spannende activiteit! Daarnaast kan er geholpen worden bij het bakken van brood, in de Schnaps distilleerderij en kunnen er kruiden uit de kruidentuin worden geplukt.

7. De allerbeste manier om te ontsnappen aan hectiek

Eerlijk: wat is er nu een betere remedie tegen stress, dan ontsnappen naar de bergen? Als je overnacht midden in de Alpen en omgeven wordt door niets anders dan pure sereniteit, voel je direct enige drukte en hectiek wegdrijven. Het is een heerlijke manier om tot rust te komen: precies waar vakantie voor bedoeld is. En als de prachtige bergomgeving daar niet voor zorgt, dan doet knuffelen met babypoesjes dat wel.

8. Kinderen beleven hier de leukste vakantie ooit

Voor een vakantie met kinderen is een vakantie op een boerderij in Tirol een absolute aanrader. Zij zijn omgeving door de grootste speeltuin die je je maar kunt voorstellen: de natuur. Vissen, zwemmen in beekjes en meren, paardrijden, kippen voeren, geitjes melk geven... Het kan allemaal en voor kinderen zorgen al deze activiteiten ongetwijfeld voor de leukste vakantie ooit. Niet alleen voor kinderen trouwens, voor jong en oud is een vakantie op een boerderij in Tirol simpelweg bijzonder.

Familieactiviteiten vanaf de boerderij

54474 -  (4)
© UaB Tirol

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Urlaub am Bauernhof en Tirol Werbung.

Förderleiste Farbe 02 2020 Neu
Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.