Skip to navigation Skip to main content

Om deze dingen moet je denken als je een vouwwagen gaat aanschaffen

53887 - Om deze dingen moet je denken als je een vouwwagen gaat aanschaffen (2)

Zit jij te twijfelen om een vouwwagen aan te schaffen? Dat is een goed idee! Vouwwagens zijn tegenwoordig hartstikke hip en trendy, en hebben al lang het ouderwetse imago van vroeger niet meer. Een vouwwagen is de perfecte keuze voor iedereen die het kampeergevoel wil, maar dan met wat meer luxe en comfort. De winter is een goede periode om een vouwwagen aan te schaffen, je hebt namelijk nog erg veel tijd voordat je in de lente op pad gaat met je vouwwagen. Maar er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken als je een vouwwagen aanschaft. Houd onder andere rekening met deze dingen!

Test een vouwwagen eerst uit voordat je hem koopt

Ook al klink het gek, toch is het verstandig om een vouwwagen eerst uit te testen. Als je in de winkel staat, denk je hier waarschijnlijk niet aan, maar het is helemaal niet gek. In veel winkels is het namelijk ook gewoon toegestaan om vouwwagens eerst te testen. Tijdens je vakantie moet je hem meerdere keren op en af bouwen, dus is het ook fijn om er eentje te kiezen die handig in het gebruik is. Als je hier pas achter komt als je op reis bent is het te laat, dus is het fijn om hem van tevoren alvast te testen.

Verdiep je in verschillende merken

Er zijn ontzettend veel verschillende merken vouwwagens waar je uit kunt kiezen, maar er komt nog veel meer op je af bij de aanschaf van een vouwwagen. Research doen naar de verschillende merken is een erg goede stap. Het ene merk is gericht op duurzaamheid, terwijl de andere een lichtgewicht is. Het allerbelangrijkste is om een kwalitatief goede te kiezen, van een bekend en betrouwbaar merk. Zo loop je minder risico voor een “mislukte” aankoop.

Koop een vouwwagen voor de toekomst

Als je nu bijvoorbeeld nog met z’n tweeën of drieën bent, kan er door gezinsuitbreiding altijd verandering in komen. Houd dit daarom altijd in je achterhoofd tijdens het aanschaffen van een vouwwagen. Denk dus vooruit, en niet alleen aan de situatie van nu. Een vouwwagen is een prijzige aanschaf, waar je ook in de toekomst nog van gebruik wil maken. Veel vouwwagens hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een aparte kindertent eraan vast te ritsen. Nu is dat misschien niet van belang, omdat je geen kinderen hebt (of omdat ze nog klein zijn), maar hier kan natuurlijk zo verandering in komen. En dan is het heel fijn als je vooruitgedacht hebt en wat extra ruimte hebt voor meer privacy.

Bedenk wat voor kampeerder je bent

Er zijn verschillende kampeertypes, en voor elke soort is er een vouwwagen. Daarom is het verstandig om te weten wat voor kampeerder jij bent en hóe je kampeert. Vind je het geweldig om elke keer lang op dezelfde camping te blijven staan? Of reis je juist graag van plek naar plek? Logisch misschien, maar in het tweede geval heb je meer aan een vouwwagen die je snel kunt afbreken en is de ruimte wat minder belangrijk. In het eerste geval wil je waarschijnlijk juist een ruime vouwwagen met een grote voortent. Daarnaast moet je ook rekening houden met het seizoen waarin je gaat kamperen, en de bestemming zelf uiteraard. Ook is het verstandig om van tevoren de regels omtrent kamperen te lezen tijdens per land, zo ga je in elk geval veilig op pad!

Zo zie je maar: er zijn een hoop factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van de perfecte vouwwagen. Het belangrijkste is om er eentje te kopen waar je een goed gevoel bij hebt!