Skip to navigation Skip to main content

Glamping in Oostenrijk: 7 tips

53650 - Glamping in Oostenrijk: 7 tips (2)

Wie vindt het niet geweldig om de vrijheid van het kamperen te ervaren, maar dan toch over de luxe van je eigen sanitaire voorzieningen en 'echt' bed te kunnen beschikken. Dat is glamping in Oostenrijk. Hier vind je erg veel plekken waar glamping mogelijk is. Sommige plekken op campings of andere accommodaties zijn zo luxe dat je het eigenlijk niet eens meer glamping kan noemen. Daarom in dit weblog 7 glamping tips in Oostenrijk.

Glamping in Oostenrijk

Glamping wordt de laatste jaren steeds populairder en kun je ook wel luxe kamperen noemen. Tegenwoordig willen we allemaal wel overnachten in de natuur, maar tegelijkertijd willen we dit ook op een luxe manier ervaren. Oostenrijk is een erg goede plek voor glamping, want hier zijn ontzettend veel goede glampingplekken. Zo kun je terecht in bijvoorbeeld luxe safari tenten, andere bijzondere lodges en zo zijn er zelfs plekken in Oostenrijk die zich volledig toeleggen op glamping. Daarom lees je hier een aantal van de beste tips, zodat jij de ideale glamping vakantie in Oostenrijk beleefd.

#1. Ossiacher See: See-Lodges

Gelegen in het zuiden van Karinthië aan de oevers van de Ossaicher See bevinden zich de See-Lodges. Hier liggen in totaal 10 lodges. Vanaf het terras van deze lodges heb je een prachtig uitzicht op het meer. Daarnaast zijn er ook speciale lodges. Zo kun je met zijn tweeën een geslaagde vakantie beleven in de TINY- See-Lodges. Een andere aanrader is de mobile home lodges, hier kun je met vier tot vijf personen verblijven. Het meer waar je vanaf de terrassen een prachtig uitzicht op hebt, bevindt zich in de voortuin en de bergen bevinden zich in de achtertuin. Als je even geen zin hebt om te koken kun je terecht in het uitstekende restaurant en voor de ontspanning kun je gebruik maken van de wellnessvoorzieningen.

#2. Nenzing: Alpencamping

Deze hemelchalets van Alpcamping Nenzing worden ook wel de hemel op aarde genoemd. En dat is niet voor niks natuurlijk. Ze beschikken namelijk over zon’n beetje alles wat je maar kunt wensen. Sinds mei 2019 kun je vakantie vieren in deze luxe chalets. De chalets zijn volgens een aparte stijl vormgegeven en de ligging is werkelijk fantastisch. Ze zijn tegen een heuvel gebouwd en zo hellen ze over de afgrond heen. Van binnen zijn de chalets ontzettend luxe en stralen ze een ongekende klasse uit.

#3. Steirereck am Pogusch

Deze herberg ligt in het hart van Oostenrijk en is tot ver in de omgeving bij de echte fijnproevers zeer bekend. Steirereck am Pogusch ligt op ongeveer een uurtje rijden ten noorden van Graz en beschikt over geweldige culinaire faciliteiten. Hier kun je genieten van de beste maaltijden en er is een groot assortiment (boerderijwinkel) aan koffie, wijn, Schnaps en ambachtelijk bier. Overnachten doe je hier in een stal, maar niet zo’n stal als op de boerderij. Want in deze ‘Schlafen bei Schafen’ vind je geen koeien, maar allemaal luxe kamers die zorgen dat jij de beste vakantie ooit beleefd. Daarnaast kun je ook een 'jagdhut' of een ‘vogelhuis’ boeken.

#4. Millstätter: See Biwak

De zeven bijzonder Biwaks vind je bij de Millstätter See. Hier kun je kiezen waar je je vakantie door wilt brengen. Kies je voor een vakantie in ‘Biwak ‘Schilf’ of juist hoog boven het meer in Biwak ‘Garten’? De 2-persoonshuisjes (15m2) zijn volgens een simpele manier ingericht (met WC en wastafel), maar zijn daarentegen zeer stijlvol en ook stralen ze klasse uit. Als je toe bent aan een periode van rust en echt wilt genieten van elkaar en de omgeving, dan zijn deze woningen perfect voor jou. Dit is de essentie van glamping!

#5. Kopfing Baumhotel

Dromen in de bomen, is het motto van dit bijzondere hotel. En dit motto wordt ook bijna werkelijkheid, want de 12 boomhutten bevinden zich in de bomen op een hoogte van zes tot tien meter hoog. Dit bijzondere hotel ligt in het noorden van Oostenrijk, waar ook de grenzen Tsjechië en Duitsland dichtbij liggen. De boomhutten beschikken over alles wat je nodig hebt om een geslaagde vakantie te beleven, behalve wifi dan. Het overnachten hier kan je eigenlijk al geen kamperen meer noemen, want het is ontzettend luxe. Wel beleef je ongekende vrijheid tijdens je verblijf in Baumhotel Kopfing.

#6. Oberkreuzstetten: OCHYS Waldhütten

Deze OCHYS Waldhütten liggen ten noorden van Wenen en hebben een glazen dak. Dit zorgt ervoor dat je vanuit je bed naar de bomen en de sterren kunt kijken! Zo voelt het alsof je één bent met de natuur, maar dan op een luxe manier. Op de bedden kun je een heerlijke nachtrust beleven en de hutten beschikken verder over een douche en composttoilet. In het Keltisch betekent de naam Ochys ‘verhoogde plek’.

#7. Ossiacher See: Seecamping Berghof

Familie Ertl runt Seecamping Berghof al 60 jaar op een liefdevolle manier. Je vindt deze plek voor de meest fantastische kampeerervaring aan de zonnige zuidoever van de Ossiacher See in Karinthië. Als je je eigen tent of caravan hebt, kun je deze meenemen naar de camping. Maar heb je die niet wees niet getreurd, want je kunt hier ook accommodaties huren. Sinds 2020 staan hier mooie houten huisjes waar je het ultieme glampinggevoel kunt beleven. Daarnaast kun je ook kamers, appartementen en caravans huren op Seecamping Berghof.