Skip to navigation Skip to main content

10x mooiste bergmeren in Duitsland

53540 - 10x mooiste bergmeren in Duitsland (2)
© Berchtesgadener Land Tourismus
53540 - hintersee (2)
Hintersee (Foto: © Allgäuer Alpenblog - Berchtesgadener Land Tourismus GmbH)
Hintersee (Foto: © Allgäuer Alpenblog - Berchtesgadener Land Tourismus GmbH)

#4. Soiernsee

De Soiernsee ligt in het Karwendel gebergte op een hoogte van 1552 meter. Het is een perfect doel van een mooie wandeling. In ongeveer 3,5 uur bereik je het meer vanuit het dorpje Krün. Lunchen of even een drankje doen kan in het nabijgelegen Soiernhaus.

#5. Königssee

De Königssee ligt middenin de Berchtesgadener Alpen. Het is één van de bekendste, meest heldere en schoonste bergmeren van Duitsland. Door de diepte blijft het meer behoorlijk koud in de zomer, waardoor op warme dagen een duik in de Königssee heerlijk verfrissend is. Op het meer varen alleen elektrische bootjes, waardoor het lekker rustig blijft. Alhoewel, in Schönau kan het wel behoorlijk druk zijn met toeristen.

#6. Eibsee

De Eibsee ligt aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. De Eibsee voldoet aan alle voorwaarden van een prachtig bergmeer: een schilderachtige bergomgeving, helder water en eilandjes in het midden. Rondom het meer is een wandelroute uitgezet van 7,5 km.

#7. Chiemsee

Chiemgau met de Chiemsee is een enorm populaire vakantieregio bij o.a. watersportliefhebbers. De Chiemsee is het op 2 na grootste meer van Duitsland en is een paradijs voor watersporters. Het meer ligt misschien niet direct tussen de hoge bergen, maar je ziet de (uitlopers) van de Alpen erg goed, wat het geheel prachtig maakt.

53540 - chiemsee (2)
Chiemsee (Foto: © Pixabay, Antranias)
Chiemsee (Foto: © Pixabay, Antranias)

#8. Seeleinsee

De Seeleinsee is een klein, maar prachtig bergmeertje gelegen op ruim 1800 meter in het Hagengebergte. Het is een meer dat vaak het doel of onderdeel is van lange bergwandelingen. Zwemmen in dit ijskoude meertje is niet aan te raden.

#9. Lautersee

De Lautersee ligt in Mittenwald en is een heerlijk bergmeer om te zwemmen. Er is een grote ligweide, een speeltuin en café/restaurant. Op een warme zomerdag is dit de perfecte plek voor een lui dagje genieten aan het water. Is het minder mooi weer, dan kun je hier fijn wandelen.

#10. Freibergsee

De Freibergsee ligt op 931 meter hoogte bij Oberstdorf en is het grootste 'hooggebergte meer' van de regio Allgäu. Je bereikt het meer te voet vanaf de parkeerplaats Renksteg in ongeveer een half uurtje. Met 25 graden is dit één van de warmste zwemmeren van Duitsland. Er is een grote vlonder en een afgebakend zwemgedeelte in de Freibergsee.

53540 -  (2)
Freibergsee (Foto: © Tourismus Oberstdorf)
Freibergsee (Foto: © Tourismus Oberstdorf)

De mooiste bergmeren in Duitsland zijn te vinden in het zuiden van het land, om precies te zijn in Beieren, waar de Alpen beginnen. Je vindt er kleine onbekende meertjes op grote hoogte en natuurlijk ook bekende namen zoals de Bodensee en de Chiemsee. In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van 10 mooiste bergmeren van Duitsland. Welk Duits bergmeer hoort er volgens jou nog meer in dit rijtje thuis?

Mooiste bergmeren in Duitsland

Wanneer je op zomervakantie bent in Duitsland mag je een bezoek aan een bergmeer zeker niet overslaan. Ondanks dat de hooggelegen meren vaak te koud zijn om in te zwemmen, is het heerlijk om er na een lange wandeling even in te pootje baden. In de lager gelegen meren kun je natuurlijk wel een duik nemen en zo lekker wat afkoelen op een warme dag. Ook kun je op de grotere meren vaak met een bootje het water op, om zo het land eens van een andere kant te kunnen zien. Hiernaast zijn bergmeren vaak ontzettend fotogeniek, wij kunnen er vaak uren naar blijven staren. Genoeg redenen dus om één van onderstaande pareltjes een bezoekje te brengen.

#1. Schrecksee

De Schrecksee ligt op 1819 meter hoogte in een waanzinnig mooi berglandschap. Je bereikt het meer vanuit Bad Hindelang te voet in ongeveer 3 uur via Hinterstein. Het kleine eiland middenin de Schrecksee geeft dit meer net wat extra's, waardoor het wat ons betreft een terechte nummer 1 is in Duitsland.

#2. Walchensee

Met een lengte van bijna 7 km en een breedte van 5 km is dit één van de grotere meren in Duitsland. Het ligt zo'n 75 km ten zuiden van München en is eenvoudig te bereiken met de auto. Het is een geliefd meer bij toeristen en is ideaal om te zwemmen en watersport te beoefenen. Er zijn mooie stranden en fijne campings.

#3. Hintersee

De Hintersee ligt in het Berchtesgadener Land, vlakbij het plaatsje Ramsau en is een typisch romantisch bergmeer: helder water en een geweldige bosrijke omgeving. Je kunt met een bootje het water op, maar het meer is ook een prima uitgangspunt voor mooie wandelingen, waaronder een route rondom het meer.

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.