Skip to navigation Skip to main content

7 avontuurlijke uitstapjes voor het hele gezin in Tirol

53436 - 7 avontuurlijke uitstapjes voor het hele gezin in Tirol (2)
© Tirol Werbung

In Tirol beleef je een heerlijke vakantie met het hele gezin. Er zijn leuke plaatsen te bezoeken, je kunt samen de prachtige bergwereld ontdekken en ook aan uitstapjes en activiteiten geen gebrek. In de Oostenrijkse deelstaat vind je verschillende avonturenparken waar kinderen hun hart ophalen en de hele dag kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, maar ook themawegen mogen niet ontbreken tijdens jullie familievakantie in Tirol. En wat dacht je van een uitstapje naar de stad? In Innsbruck kun je een dag in de stad combineren met een wandeling in de bergen! Kortom, je kunt genoeg uitstapjes met het hele gezin maken in Tirol! Benieuwd naar onze tips? Die lees je in dit artikel.

#1. Klimpark Fernergries in het Kaunertal

Klimpark Fernergries ligt in het Kaunertal en is een prachtig hoogalpine klimpark waar kinderen kennis kunnen maken met deze mooie bergsport. Er zijn 44 klimroutes in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat zowel beginners als ervaren klimmers zich er kunnen vermaken. Daarnaast vind je in de omgeving ook nog een klettersteig voor iedereen die toe is aan de volgende stap.

53436 - klimpark kaunertal (2)
Op een enorme rots leren kinderen de beginselen van het klimmen! (Foto: © Tirol Werbung)
Op een enorme rots leren kinderen de beginselen van het klimmen! (Foto: © Tirol Werbung)

#2. Kids-Park in Oetz

Met een oppervlakte van ruim 5000 m2 is het Kids Park in Oetz een van de grootste speeltuinen in de deelstaat. Onder andere speeltoestellen, schommels, balansstations, klimtouwen en behendigheidsroutes zorgen voor meer dan genoeg vermaak voor de hele dag. En terwijl de kinderen zich uitleven in het park, genieten ouders van een welverdiend kopje koffie in het aangrenzende café. De speeltuin is gemaakt van natuurlijke materialen en ook fijn: toegang is gratis!

Tip: naast leuke uitstapjes maken, kun je ook heerlijk wandelen en fietsen met het hele gezin in Tirol >

53436 - kids park oetz (2)
Kinderen beleven een heerlijke dag in Kids Park Oets! (Foto: © Ötztal Tourismus)
Kinderen beleven een heerlijke dag in Kids Park Oets! (Foto: © Ötztal Tourismus)

#3. Sommer-Funpark Fiss

Bij de Möseralm in Fiss vind je het Sommer-Funpark Fiss, een groot avonturenpark waar jong en oud zich dagen kan vermaken. Maak met het gezin een ritje in de Fisser Flitzer, een zomerrodelbaan van 2,2 km lang waarbij je snelheden behaalt van wel 45 km/u. Maar ook de Skyswing is een absolute aanrader in het park. Dit is een gigantische schommel waar ook de oudere bergliefhebbers plezier aan beleven. En tot slot is er voor de adrenalinezoekers nog de Fisser Flieger, een zipline waarbij je met z’n vieren in een harnas aan een grote vogel naar beneden suist. Verder zijn er nog verschillende speeltoestellen en waterstations. Genoeg vermaak voor het hele gezin dus!

53436 -  (2)
Durf jij het aan om in de Fisser Flieger te gaan? (Foto: © foto-müller)
Durf jij het aan om in de Fisser Flieger te gaan? (Foto: © foto-müller)

#4. Alpenzoo Innsbruck

Vier je vakantie in Tirol in de buurt van Innsbruck, dan is een bezoekje aan de Alpenzoo een leuk uitstapje voor het hele gezin. In deze dierentuin leven meer dan 2000 dieren die je in de Alpen tegen kunt komen, zoals bruine beren, steenbokken, wolven en otters. Daarnaast vind je hier ook een grote speeltuin en een aquariumhuis. Hoe je bij de Alpenzoo komt? In het centrum van Innsbruck stap je in de Hungerburgbahn, die je richting de hellingen van de Nordkette brengt. Halverwege stap je uit bij het Alpenzoo-station. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het historisch centrum van de stad!

Ook leuk: wandeltips voor Tirol >

53436 - fisser flieger (2)
Welke dieren uit Alpenzoo Innsbruck vind jij het mooist? (Foto: © Innsbruck Tourismus/Christoph Lackner)
Welke dieren uit Alpenzoo Innsbruck vind jij het mooist? (Foto: © Innsbruck Tourismus/Christoph Lackner)

#5. Avonturenberg Muttereralm

Een ander avontuurlijk uitje voor het hele gezin vind je ook bij Innsbruck, op de Muttereralm hoog boven de stad. Vanaf hier heb je niet alleen een prachtig uitzicht op Innsbruck en het Karwendelgebergte, je beleeft er ook een heerlijke dag met het hele gezin. Mountainkarten, zwemmen, raften, spelen in de speeltuin en bij de vijvers en lopen over de blotenvoetenpaden, het is allemaal mogelijk. Bovendien lopen er ook diverse familievriendelijke wandelroutes over de Muttereralm en kunnen families hier downhillen op de Family Crazy Mutters-singletrail. Je bereikt de avonturenberg met de Muttereralmbahn of de Nockspitzbahn.

53436 - alpenzoo innsbruck (2)
Op de Muttereralm vervelen kinderen zich geen moment! (Foto: © Tirol Werbung)
Op de Muttereralm vervelen kinderen zich geen moment! (Foto: © Tirol Werbung)

#6. Schlossberg Lienz

Een van de leukste uitstapjes voor het hele gezin in Osttirol is een bezoekje aan Schlossberg Lienz. Deze avonturenberg ligt vlakbij Lienz en met de Schlossbergbahn sta je binnen enkele minuten boven. Op de Schlossberg kunnen kinderen zich uren uitleven in de avonturenspeeltuin, maar ook een bezoekje aan de kinderboerderij mag niet ontbreken. En ben je op zoek naar een beetje actie? Bezoek dan ook het grootste klimpark van Tirol of maak een ritje in de Osttirodler. Deze 2,7 km lange alpinecoaster brengt je via een 8 meter hoge kurkentrekker, scherpe bochten en golven teug naar de stad Lienz. Leuk voor jong en oud!

#7. Zillertalbahn, Arena Coaster en Avonturenbad Zell

Het Zillertal staat garant voor dagen vol plezier. Op één dag kun je verschillende leuke uitstapjes maken in dit veelzijdige dal. Begin de dag ontspannen met een ritje in de Zillertalbahn. Dit is een oude stoomlocomotief die over een traject van 32 km van Jenbach naar Mayrhofen loopt. Vervolgens is het tijd voor wat snelheid in de Arena Coaster. Bij het dalstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller stap je in de Arena Coaster, ook een alpinecoaster. Eenmaal beneden laat je je kinderen nog even afkoelen in avonturenzwembad Zell. In de buitenzwembaden met glijbanen, sportvelden en speelmogelijkheden zorgen voor een glimlach bij jong en oud!

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.