Ontdek de herfst in Tirol

Tirol

Op zoek naar leuke tips en mogelijkheden voor een zomervakantie in Oostenrijk? Tirol is één van onze favoriete deelstaten. De dorpen zijn knus en gezellig, de natuur is prachtig en er is een eindeloze keuze aan activiteiten. In Tirol kom je helemaal tot rust tijdens een fijne wandeling of op een terrasje in de zon. Zowel voor beginners als experts biedt Tirol een ruime keus aan wandelroutes.

Tirol biedt verschillende soorten accommodaties. Van appartementen en campings tot bijzondere berghutten. Het kan! Hieronder vind je links naar de leukste tips over wandelen, familievakanties en culinaire hoogstandjes... voor een leuke zomervakantie in Tirol!

Tirol in feiten & cijfers


  • 573 bergen hoger dan 3000 meter
  • 10.000 bronnen ontspringen in Tirol
  • 1244 beheerde almen
  • 340.000 gastenbedden
  • 24.000 km aan gemarkeerde wandelpaden
  • 5600 km aan mountainbikepaden
  • 920 km aan fietspaden

Heerlijk wandelen in Tirol

Wandelen is opladen! Wellicht wel de fijnste (en leukste) activiteit in Tirol is wandelen. Heerlijk buiten zijn, genieten van de natuur en het ontdekken van de bijzondere Tiroler bergwereld. In Tirol vind je wandelingen in allerlei vormen en maten. Door het dal, over de bergen, makkelijk en moeilijk. Noem het maar en in Tirol vind je het. Ook vind je in Tirol speciale themawandelingen zoals familiewandelingen of kruidenwandelingen. Kortom, wandelen in de bergen doe je natuurlijk in Tirol!

Met het gezin naar Tirol

Tirol is de ideale bestemmingen voor een vakantie met kinderen. In Tirol vind je vele leuke activiteiten, bezienswaardigheden, uitjes, bestemmingen en accommodaties die speciaal voor kinderen zijn ingericht. Belangrijk is natuurlijk een bestemming met veel mogelijkheden. Wanneer de kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten, dan zijn papa en mama natuurlijk ook gelukkig! Benieuwd naar alle leuke activiteiten en uitjes die mogelijk zijn in Tirol?

Waterpret met het hele gezin

Naast bergen en bossen vind je in Tirol meerdere prachtige bergmeren. In veel van deze meren kun je in de zomer een verfrissende duik nemen of genieten van de leukste watersporten. Sommige meren zijn van drinkwaterkwaliteit en temperaturen kunnen oplopen tot wel 27 graden! Naast deze meren vind je in Tirol meerdere kloven en watervallen. Geniet dus van de mooiste waterspektakels en leukste activiteiten in en op het water.

Fietsend de zomer in met de kinderen!

Tirol kun je natuurlijk makkelijk ontdekken op de fiets! In veel bestemmingen vind je een fietsverhuur, waar je fietsen, mountainbikes en e-bikes kunt huren. Ook kun je hier terecht voor kinderfietsen. In het dal vind je vaak relatief makkelijke fietsroutes op het asfalt. Voor de kinderen (en beginners) bieden sommige bestemmingen een oefenpark voor de mountainbike. Heeft u al ervaring met de mountainbike? Ga dan de bergen in, eventueel met een gids. Voor kinderen vind je veel makkelijke fietsroutes in de bergen. Onderweg kun je stoppen bij leuke speeltuinen, berghutten en restaurants.

Genieten van de lekkerste Tiroler gerechten

Bent u al bekend met de lekkerste gerechten uit Tirol? In de bergen en dorpen kun je genieten van de heerlijkste Kasspatzln, Apfelstrudel, Schnitzel en natuurlijk Kaiserschmarrn. Genieten! Zeker na een pittige wandel- of fietstocht moet je je energie weer aanvullen, wat zeker lukt met deze stevige berggerechten. Wil je de gerechten ook thuis klaarmaken?