Wandelen in Tirol

Tirol is één van onze favoriete Oostenrijkse deelstaten. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. De dorpen zijn authentiek, gezellig en liggen te midden van een schilderachtig landschap. De deelstaat heeft een eindeloze keus aan activiteiten, vervelen zal niet snel gebeuren. Zowel degenen die behoeften hebben aan een flinke uitdaging, als aan rust, zullen mogelijkheden vinden in Tirol.

Tirol ligt op zo'n 9,5 uur rijden vanaf Brussel. Ook met het openbaar vervoer is de deelstaat bereikbaar met de trein en het vliegtuig. In Tirol overnacht je in traditionele chalets, moderne appartementen of de luxe hotels. Overdag ondek je de mooiste wandelroutes, hoogste bergtoppen, fijne zwemmeren, leuke fietspaden, culinaire hoogstandjes en nog veel meer... Zomervakantie in Tirol is genieten!

Tirol in feiten & cijfers


 • 573 bergen hoger dan 3000 meter
 • 10.000 bronnen ontspringen in Tirol
 • 1244 beheerde almen
 • 340.000 gastenbedden
 • 24.000 km aan gemarkeerde wandelpaden
 • 5600 km aan mountainbikepaden
 • 920 km aan fietspaden
 • 2100 almen
 • 139 beschermde plantensoorten

Fietsen in Tirol

Bij fietsen in de bergen denkt met vaak aan pittige en steile routes. Maar, niets is minder waar! Het mooie aan fietsen in de bergen is de veelzijdigheid van het aanbod. Van routes voor fanatieke wielrenners, tot mountainbikepaden voor kinderen en heerlijke routes voor pleziertochtjes op een 'normale' fiets. Tirol biedt zo'n 1000 kilometer aan fietspaden. Sommige paden liggen in het dal en zijn van asfalt. Andere paden liggen in de bergen en zijn off-road. Meer over fietsen in Tirol >

Culinair genieten in Tirol

De kracht van Tirol is de puurheid. Puur natuur, pure mensen en puur eten. Lokale en regionale producten worden gebruikt om de lekkerste regionale en internationale gerechten te creëren. Bij traditionele berghutten geniet je van traditioneel bergeten. Maar, Tirol biedt ook vele bekroonde restaurants, waar de mooiste en bijzondere gerechten worden geserveerd. Ontdek ook speciale culinaire wandelingen en maak kennis met de veelzijdigheid van Tirol.

Plezier voor jong en oud in Tirol

De kinderen meenemen naar Tirol? Maar natuurlijk! Of het nou om hele kleine kinderen gaat of pubers, voor iedereen is er wat leuks in Tirol. In de zomermaanden is Tirol één groot speelparadijs met een ruim aanbod aan activiteiten en uitjes. Veel bestemmingen hebben bijzondere speeltuinen, klimparken, zwemmeren en een kinderprogramma. Geniet met de kinderen van mooie campings aan het water of overnacht bij de boer. Ontdek prachtige themawandelingen op elk niveau.

 • Waterpret in Tirol

  Zwemmen in tirol

  In Tirol kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de mooiste meren. In sommige meren loopt de temperatuur op tot wel 27 graden! Ontdek ook de leukste zwembaden met glijbanen, spa en wellness.

  Meer over zwemmen >

 • Tiroler zomerkaart

  Tirol zomerkaart

  Veel bestemmingen in Tirol bieden in de zomer een speciale kaart voor bezoekers. Met deze kaart ontvang je gratis toegang tot of korting op vervoer, activiteiten en bezienswaardigheden.

  Meer over de zomerkaart >