Skip to navigation Skip to main content

8 fijne, kleine skigebieden in Oostenrijk

51417 - 8 fijne, kleine skigebieden in Oostenrijk (2)

Wintersporters kiezen al snel voor de grotere skigebieden vanwege de vele pistemogelijkheden. Dat heeft echt ook nadelen. Vaak vind je hier hogere prijzen, meer drukte op de pistes en daardoor rijen voor de skilift. Terwijl de meeste mensen helemaal niet zover skiën en dus niet gebruik maken van al die mogelijkheden. Kies dus eens voor een kleiner gebied. Heerlijk cruisen over de piste of wandelen in alle rust, kortom een zorgeloze vakantie. Oostenrijk heeft veel fijne, kleine gebieden om uit te kiezen. In dit blog vind je onze 8 favoriete kleine skigebieden.

#1. Turracher Höhe

Op de grens van Karinthië en Steiermark in Oostenrijk vind je het mooie skigebied Turracherhöhe. Het dorp is klein, maar heeft veel hotels, appartementen en chalets. Het skigebied ligt rondom de Turracher See en is rustig. Je kunt een skironde maken om het meer heen, waardoor de 40 kilometers aan piste heel avontuurlijk aandoen. Er liggen brede pistes, die zowel voor kinderen als gevorderde skiërs genoeg uitdaging geven.

51417 - klein fijn skigebied (2)
Op en top genieten op de Turracher Höhe

#2. Galtür

Galtür staat bekend als 'luchtkuuroord'. Heb je allergieën of ademhalingsproblemen? In dit skigebied kun je vrij ademen. Het gebied is voor kinderen ideaal en heeft zo'n 40 pistekilometers. Op een kwartier rijden ben je bij het populaire en grotere skigebied van Ischgl.

#3. Berwang

In de Tiroler Zugspitz Arena ligt meer dan 100 pistekilometers. Maar doordat deze bij verschillende dorpen liggen met elk een eigen klein skigebied voelt dit niet als een groot gebied. Berwang heeft ongeveer 35 pistekilometers op verschillende hellingen. Er liggen heerlijke blauwe en rode afdalingen. In het hoogseizoen wordt het hier al wat drukker. Het dorp is fijn traditioneel Oostenrijks.

51417 - kleine skigebieden oostenrijk berwang (2)
Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena

#4. Sonnenkopf

Sonnenkopf is een skigebied binnen het enorme skiresort Ski Arlberg. Het is alleen niet verbonden door pistes. Het ligt wel in dezelfde prachtige omgeving, maar het blijft hier altijd een stuk rustiger. Je vindt hier vooral rode pistes en ook wel een paar blauwe.

#5. Tauplitz

Tauplitz is een fijne bestemming in Steiermark. Het is een rustig, goedkoop Oostenrijks dorp en oogt nog authentiek. Er is veel keuze in accomodaties. Door de ligging van Tauplitz is het sneeuwzeker, met meer dan 70 pistekilometers. Je zult je niet vervelen in de twee skigebieden: Tauplitz en Loser-Altaussee.

Ook interessant:

#6. Seefeld

Seefeld is bekend van de Olympische Spelen van Innsbruck van 1964 en 1976. Het ligt dicht bij Innsbruck en is een mondaine plaats, waar langlaufers hun hart op kunnen halen. Maar ook de 35 pistekilometers zijn fijn. De pistes worden nergens echt moeilijk, zodat het gebied vooral voor beginners heerlijk is.

51417 - kleine skigebieden oostenrijk seefeld (2)
Seefeld biedt allerlei verschillende wintersportmogelijkheden

#7. Gargellen

In het westen van Oostenrijk, in Vorarlberg, ligt het skidorp Gargellen. Vanaf de hoofdweg rijd je een flink stuk de bergen in. Het dorp ligt op 1423 meter hoogte in een prachtige omgeving. Traditioneel, sfeervol en gezellig kenmerkt Gargellen. Er zijn meer dan 30 kilometer pistes, vooral blaus. Maar met de skipas, mag je ook naar de andere gebieden van het Montafon.

#8. Hochzeiger

Hochzeiger ligt in het PItztal, op de gelijknamige berg van 2560 meter hoog. De 8-persoons Hochzeigerbahn brengt je in het skigebied. Er ligt zo'n 40 kilometer, vooral rode, pistes. Gevorderden vinden ook nog 8 kilometer zwarte piste. Je bereikt het skigebied vanuit Jerzens, een gemoedelijk wintersportdorp.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.