5x waterpark Oostenrijk voor het hele gezin

Waterpark Oostenrijk

16 mei 2019

door Joanne in Familie/kinderen

Een waterpark in Oostenrijk beloofd plezier met het hele gezin. Wat wil je nog meer? In Oostenrijk vind je veel leuke Erlebnisbaden, aquaparken en zwembaden. De waterparken hebben glijbanen: brede glijbanen, steile glijbanen of lange glijbanen. Het is er allemaal. Soms is het waterpark onderdeel van een recreatiepark. Dan kun je bijvoorbeeld ook waterskiën of wakeboarden. Andere waterparken richten zich op de allerkleinsten. Dan is er vaak een kinderclub en speeltuin aanwezig. Wij hebben er vijf op een rij gezet, maar misschien weet jij nog een leuk waterpark of zwembad. Laat je tip achter in een reactie.

Waterpark Oostenrijk

Het is een uitdaging om de leukste waterparken in Oostenrijk op een rij te zetten. Niet iedereen zoekt hetzelfde in een waterpark. De een wil lekker ontspannen op een mooie ligweide, terwijl de ander behoefte heeft aan de gaafste uitdagingen. Deze vijf waterparken in Oostenrijk hebben één ding gemeen. Het zijn niet zomaar mooie baden en glijbanen. Ze hebben allemaal de bergen op de achtergrond.

Alpenseebad Mondsee

Het Alpenseebad Mondsee, biedt de echte bergliefhebber het beste van alle werelden. Het Alpenseebad ligt ten oosten van Salzburg aan het meer, de Mondsee. Je kunt hier genieten van het uitzicht op de bergen, helderblauw natuurwater en ook nog de voordelen van een waterpark. Een glijbaan van 110 meter lang eindigt boven de Mondsee. Een tweede glijbaan is 45 meter breed. Hierop kan het hel gezin tegelijkertijd de glijbaan afgaan. In het meer liggen vlotten en obstakels. Op het land staan speeltoestellen, kinderzwembaden, badminton, beachvolleybal en nog veel meer. Een dagpas kost voor volwassenen €6,- en voor kinderen €3,-.

Sonnentherme Lutzmannsburg

Sonnentherme Lutzmannsburg ligt in het oosten van Oostenrijk, tegen de grens met Hongarije. Naast een waterpark is het ook een hotel en een kinderclub. Dit waterpark kenmerkt zich door de vele glijbanen. Sonnentherme Lutzmannsburg is een waar glijbanenparadijs! Zo is er de XXL Monster Ride, de Twister, de Air Racer, de Speedy en nog veel meer! Ouders kunnen ontspannen in de sauna's, het zwembad of genieten van een massage, terwijl de kinderen zich vermaken op de glijbanen, in de zwembaden en in de kidsclub. Je vindt hier geen Oostenrijkse Alpen, maar toch is dit waterpark een bezoek waard. Een dagpas kost voor volwassenen €25,90, kinderen van 6-15 jaar €15,50 en kinderen 2-6 jaar €11,50.

waterpark oostenrijk
Sonnentherme Lutzmannsburg (Foto: © Sonnentherme Lutzmannsburg)

Area 47

Area 47 is het grootste outdoor- en vrijetijdspark van Oostenrijk en een absolute must voor families met (oudere) kinderen! Area 47 ligt ongeveer 50 km ten westen van Innsbruck en heeft naast een waterpark nog veel meer. Het waterpark biedt vijf verschillende glijbanen. Als dat nog niet genoeg is, laat je dan over het zwemmeer schieten door de ‘Cannonball’. Dit waterpark richt zich met name op oudere kinderen en pubers. Het heeft allerlei attracties waar je niet bang voor moet zijn, zoals wakeboarden, rotsspringen van 27 meter hoogte en waterskiën van een skischans. Een dagpas voor volwassenen kost € 22,-, jongeren van 6 – 16 jaar betalen € 13,-. 

Waterpark Oostenrijk Innsbruck
Area 47

Wave Erlebnisbad Wörgl

Aan de oostkant van Innsbruck, in Wörgl, ligt het Wave Erlebnisbad Wörgl. In de Wörgler Wasserwelten kun je heerlijk een dagje ravotten in het water. Dit Erlebnisbad heeft tropische baden, zowel binnen als buiten, een zwembad van 25 meter en animatie- en sportprogramma’s voor het hele gezin. Een piratenschip bij de Miniclub is voor de allerkleinsten. Wil je na een potje beachvolleybal of het speeden door het water van de glijbaan rustig aan doen? Ga dan ontspannen in de verschillende sauna’s en de ‘Isla Sola’, een zoutwaterbad met muziek en sfeerverlichting. Een dagpas voor volwassenen kost € 16,-, jongeren betalen € 13,- en kinderen € 11,-.

Ook interessant:

  • Oostenrijk
  • Area 47

Erlebnisfreibad Zell am Ziller

Recreatiepark Zell am Ziller heeft ruim 45.000 m2 aan attracties, sport en plezier. Onderdeel hiervan is het waterpark. Erlebnisfreibad Zell am Ziller heeft naast sport- en kinderzwembaden, een draaikolk, 2 gave glijbanen en een heerlijke ligweide. Een speeltuin is er voor de kleinsten, de ouders genieten van het panoramisch uitzicht over de Zillertaler Alpen vanaf het café-restaurant. Volwassenen betalen € 7,50 en kinderen tot 15 jaar € 4,50.

waterpark Zell am ziller
Speelplezier voor jong en oud (Foto: © FreizeitparkZell.at)

Andere leuke waterparken en zwembaden in Oostenrijk:

Freibad Leopoldskron
Aquarena Kötschach-Mauthen
Tauernbad Mallnitz
Drautal Perle Aquapark
Erlebnisschwimmbad Oberdrauburg
Dolomitenbad Lienz
Aquarena Montafon
Kaiserbad Ellmau
Erlebnis-Oase Olympisches Dorf Innsbruck
Erlebnisbad Mayrhofen
Erlebnis Freizeitpark “Hallo du”

Zomervakantie tips