Recept: Käsespätzle

Recept: Käsespätzle

5 december 2018

door Florien in Recepten

Käsespätzle, ook wel Kässpätzle en Kasnocken, is een gerecht dat je in bijna alle Oostenrijkse restaurants en berghutten kunt bestellen. Deze machtige kaasmassa is de droom van iedere kaasliefhebber. Het is een ideale lunch tijdens een intensieve wandeltocht of andere activiteit. Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kunt maken? Lees snel verder voor het recept voor Käsespätzle.

Recept Käsespätzle: ingrediënten voor 4 personen

In Oostenrijk wordt Käsespätzle vaak geserveerd in een pannetje. Bij iedere schep, trek je lange kaasdraden mee omhoog. Machtig, maar ontzettend lekker! Wil je nou niet wachten tot je volgende vakantie in Oostenrijk voor een portie Käsespätzle? Duik dan de keuken in en ga aan de slag met dit recept. Je hebt nodig voor vier personen:

  • 500 gram bloem
  • 5 eieren
  • 150 tot 250 ml mineraalwater
  • 250 gram belegen bergkaas naar keuze (geraspt)
  • 4 el olie
  • 2 uien
  • Snufje nootmuskaat en Kurkuma
  • Fijngehakte bieslook of peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze Käsespätzle

Stap 1: Begin met het maken van de ‘spätzle’. Dit is een soort pasta die je maakt met een speciale spätzlerasp. Deze is te koop bij Bol.com. Zie je dat niet zitten, dan kun je ook een vergiet gebruiken met grote gaten of macaroni. De laatste optie heeft natuurlijk wel invloed op de smaak. Meng voor het deeg eieren, bloem, zout, peper, nootmuskaat en kurkuma tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Voor een extra luchtig deeg gebruik je mineraalwater met bubbels. Let op, het mengsel moet niet te waterig worden, dus de hoeveelheid water kan afwijken. Laat het deeg 15 min rusten.

Stap 2: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een halve theelepel zout toe. Laat het deeg vervolgens beetje bij beetje in de pan vallen met de spätzlerasp of het vergiet. De spätzle is gaar als deze boven komt drijven. Schep uit de pan en spoel af met koud water.

Stap 3: Neem een ovenschaal en meng hierin de kaas en de spätzle. Zet de schaal 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Stap 4: Verhit olie in een koekenpan en snijd de ui in halve ringen. Bak de ui goudbruin, krokant en gaar. Leg keukenpapier op een bord en laat de ui hierop uitlekken.

Stap 5: Haal de Käsespätzle uit de oven. Garneer met bieslook of peterselie en gebakken uitjes. Serveer met een frisse salade.

Een pannetje Käsespätzle met salade

Guten Apetit!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips