Skip to navigation Skip to main content

Tips om de heen- en terugreis goed door te komen

Ford Mustang reis

Voor veel mensen is de vakantie inmiddels begonnen. Tijd om de caravan te wassen, de auto in te pakken en richting de Alpen te rijden. Eindelijk genieten van een welverdiende vakantie in de bergen! De stemming zit er helemaal in, maar toch zie je altijd wel weer een beetje op tegen de heen- en terugreis. Begrijpelijk, want het zijn toch ieder jaar weer flink wat kilometers die je af moet leggen. Daarom zijn in dit artikel een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de heen- en terugreis goed door te komen.

1. Maak een leuke afspeellijst

Een leuk muziekje op de achtergrond is tijdens het rijden nooit verkeerd. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar leuke zender op de radio, maar wissel dat zo nu en dan ook af met een eigen afspeellijst. Ga op zoek naar traditionele muziek om alvast in de stemming van jouw vakantieland te komen en zing met z’n allen mee. Rijd je met kinderen? Zorg dat er af en toe ook een leuk kinderliedje in de lijst zit.

2. Een kop koffie of een ijsje

Een kop koffie of een ijsje kan onderweg wonderen doen. Iets kouds voor een beetje verkoeling in de auto en koffie voor een beetje extra energie. Heerlijk!

Autoreis 4

3. Zorg voor voldoende stroom in elektrische apparatuur

Opgeladen telefoons, iPads en andere elektronische apparatuur zijn onderweg je beste vriend. Spelletjes spelen of vakantiefoto’s bekijken zijn een fijne bezigheid als je de rit in de auto even helemaal zat bent. Een powerbank komt in dit geval ook goed van pas.

4. Auto’s en verkeersborden bekijken

Onderweg op de snelweg bestaat het uitzicht vaak alleen uit auto’s en verkeersborden. Helemaal wanneer je in de file komt te staan. Saai misschien, maar eigenlijk ook best leuk. Bekijk de auto’s en bestuurders om je heen en fantaseer over die ene mooie BMW, Ferrari of Audi. Wist je trouwens dat je aan Duitse nummerborden kunt aflezen waar iemand vandaan komt? Ook altijd een leuk spelletje!

Autoreis

5. Picknicken onderweg

Op het moment dat je in de auto stapt, begint de vakantie en ook op de terugreis is het nog steeds een vakantiedag. Behandel deze daarom ook zo en maak er een feestje van. Bereid thuis of op je vakantieadres een picknick voor en stop halverwege de rit voor een heerlijke maaltijd. Kook eieren, maak sandwiches met je favoriete beleg en neem een fruitsalade mee. Thermoskan met koffie, pakjes drinken en de picknick is compleet. Zie je dat iedereen helemaal opknapt van een pauze?

6. Neem wat snacks en drinken mee voor in de auto

Naast de picknick is het ook verstandig om wat snacks, fruit en drinken mee te nemen in de auto. Kies voor iets zoets en iets hartigs, zodat je in alle behoeften kunt voorzien. Perfect voor de lekkere trek en een beetje frisse energie in de auto.

Autoreis 7

7. Speel spelletjes

Of je nou op vakantie gaat met kinderen of met volwassenen, onderweg spelletjes spelen is altijd leuk. Ga vooraf opzoek naar leuke raadsels en probeer deze samen op te lossen. Speel 'ik zie ik zie wat jij niet ziet', maak een woordslang, speel 'wie ben ik' of 'ik ga op reis en ik neem mee'. Ideaal om de tijd weer even te vergeten. En wordt het de bestuurder allemaal iets te druk? Speel dan gewoon wie het langst stil kan zijn.

8. Benen strekken en een frisse neus halen

Neem onderweg voldoende pauze. Ga even naar het toilet, geniet van een beetje frisse lucht, strek de benen of bestel zelfs een pizza! Na een minuut of 5/10 ben je weer helemaal opgeladen en klaar om weer een aantal kilometers te trotseren.

Autoreis 6

9. Een klein cadeautje voor de kinderen

Als je met kinderen op vakantie gaat, is het leuk om een klein cadeautje voor in de auto te kopen. Pak dit leuk in en leg het op de stoel. Denk bijvoorbeeld aan raamstickers, een vakantie doeboek en een klein zakje met snoepjes. Dit maakt het begin van de lange reis een stuk leuker en zorgt ook bij de kinderen voor het echte vakantiegevoel.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.