5 hele mooie meren in Noord-Italië

5 hele mooie meren in Noord-Italië

16 juli 2018

door Florien in Algemeen

Het noorden van Italië is bergachtig en soms zelfs een tikkeltje ruig te noemen. In Noord-Italië liggen veel mooie meren. Sommige hoog in de bergen en andere diep in het dal. De kleuren variëren tussen donkergroen, blauw en turquoise. Stuk voor stuk gelegen in een prachtig landschap en vaak met een breed aanbod aan activiteiten. In dit weblog heb ik 5 hele mooie meren in Noord-Italië op een rijtje gezet.

#1. Gardameer

Met een oppervlakte van 369,98 km² is het Gardameer (Lago di Garda) niet alleen het grootste meer van Italië, maar ook één van de populairste. Het meer ligt in de drie regio’s Veneto, Trentino en Zuid-Tirol. De noordkant ligt tegen de uitlopers van de Dolomieten en is erg bergachtig. Hoe verder je daarna zuidelijk trekt, hoe vlakker het wordt. Er liggen allerlei leuke familiecampings aan het Gardameer en er zijn ook genoeg rustige varianten. Geniet van de vele mogelijkheden op en in het water, bezoek de schattige plaatsjes rondom het meer en maak prachtige wandelingen.

#2. Lago di Orta

Het Lago di Orta, ook wel Ortameer, ligt niet ver van de grens met Zwitserland en vlakbij het bekendere Lago Maggiore. Het meer heeft een oppervlakte van 18,2 km², wordt omringd door bergen en straalt een enorme rust uit. Aan het meer liggen een aantal kleine en romantische plaatsjes, waar je wat winkeltjes kunt bezoeken of van de Italiaanse keuken kunt genieten op de terrassen. Er zijn een aantal leuke strandjes en ook kun je in het Ortameer meerdere watersporten beoefenen.

Uitzicht op het eiland in het Ortameer in Noord-Italië
Er ligt een klein eilandje in het Ortameer

#3. Ledromeer

Verscholen tussen de bergen en niet ver van het Gardameer, ligt het Ledromeer. Met een oppervlakte van 2,18 km² is dit meer een stuk kleiner, maar daardoor niet minder bijzonder. In het prachtige landschap rondom het Ledromeer kun je heerlijk wandelen. Ook is dit een perfecte bestemming voor families met kinderen. Er zijn drie campings en zowel aan het meer, als in de nabije omgeving, zijn allerlei leuke activiteiten mogelijk.

#4. Lago Maggiore

Het Lago Maggiore, ook wel Lago Verbano genoemd, ligt zowel in Italië als in Zwitserland en heeft een oppervlakte van 212 km². Waar dit meer bij veel toeristen vooral om bekend staat, zijn de drie Borromeïsche Eilanden: Islola Madre, Isola Bella en Isola dei Pescatori. Naast deze drie, liggen er nog een aantal andere eilandjes in het meer. Vanuit meerdere plaatsen zijn veel eilanden te bezoeken. Daarnaast kun je heerlijk zwemmen in het meer of genieten van de Italiaanse gezelligheid in de prachtige dorpen.

Prachtige huizen aan het Lago Maggiore in Noord-Italië
Er staan prachtige gebouwen langs het meer en op de eilanden (Foto: © Pixabay)

#5. Lago di Tenno

Op slechts vijftien minuten rijden van Riva del Garda, ligt het Lago di Tenno. Afhankelijk van het weer neemt het water de zo karakteristieke turquoise kleur aan. Het meer heeft een oppervlakte van 250 hectare en een maximale lengte van 750 meter. Dat maakt het Lago di Tenno één van de kleinste meren van Noord-Italië. De natuur is prachtig, evenals de plaatsjes in de omgeving.

Het Lago di Tenno met bergen op de achtergrond
Afhankelijk van het weer krijgt het meer de karakteristieke turquoise kleur (Foto: © Pixabay)

Wat is jouw favoriete meer in Noord-Italië?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips