Welke uitstapjes zijn er deze zomer nieuw in Tirol?

Welke uitstapjes zijn er deze zomer nieuw in Tirol?

11 juni 2018

door Joris in Nieuws

Ook tijdens de zomer van 2018 heeft Tirol weer tal van nieuwe uitstapjes te bieden. Hoogtepunten zijn de opening van de bioscoopinstallatie “007 Elements” in Sölden en een nieuwe tentoonstelling in de openlucht over berglegendes in St. Johann in Tirol. In dit weblog hebben we de nieuwste uitstapjes in Tirol voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij waar je deze zomer naartoe moet om als een van de allereersten kennis te maken met deze bezienswaardigheden!

007 Elements in Sölden

In juli 2018 wordt “007 Elements” hoog boven Sölden eindelijk geopend. Het is een zogenaamde “bioscoopinstallatie” op de Gaislachkogl op een hoogte van meer dan 3.000 meter en een hommage aan de Bond-film “Spectre”. Het restaurant “ice Q” dat zich op de top van de berg bevindt werd in de film over de Hoffler-kliniek het vertrekpunt van een snelle achtervolging op 3.000 meter hoogte.

Recreatiecomplex Atoll aan de Achensee

Wie liever zelf actief is, kan zich vanaf de zomer van 2018 op het nieuwe multifunctionele recreatiecomplex “Atoll” aan de Achensee verheugen. In Buchau aan de zuidoostelijke oever van het meer is een nieuwe waterarena verrezen met een sportbad van 25 meter, funpool, buitenbad, een adventure-glijbaan en meerdere saunafaciliteiten, inclusief een infinity pool op het dak. Verder biedt “Atoll” een fitnesscentrum met uitzicht op het meer, een gymnastiekzaal en een boulderhal. In het Strandbad (natuurbad) Buchau is er voor de kinderen een echt schip, de 31 meter lange “St. Benedikt”, waarin ze kunnen spelen.

Impressie van recreatiecomplex Atoll aan de Achensee
Een impressie van recreatiecomplex Atoll aan de Achensee (Foto: © Tirol Werbung)

Vlottentocht op 2232 meter in het Pitztal

In Rifflsee in het Pitztal kun je de hoogste tocht op een vlot in Europa maken - vanaf de zomer van 2018 kun je dagelijks een tocht op een houten vlot (140 vierkante meter groot) maken op een hoogte van 2.232 meter boven de zeespiegel met uitzicht op de gletsjers boven het meer.

Alpine Outdoor Gallery in het Kaiserbachtal

Vanaf de zomer van 2018 kun je in het Kaiserbachtal bij St. Johann in Tirol 's zomers de “Alpine Outdoor Gallery” bewonderen. Langs de weg bevinden zich stations met foto's, teksten en andere informatie over zeven bekende bergsportlegendes zoals Peter Habeler, Barbara Zangerl of Stefan Glowacz. Zij hebben één ding gemeen: een intensieve band met de Wilder Kaiser. Daarop aansluitend komen gezinnen met kinderen op de nieuwe “Schnacklers Erlebnisweg”, een avonturenpad, op speelse wijze veel te weten over de streek en haar tradities.

Station van de Alpine Outdoor Gallery in het Kaiserbachtal
Alpine Outdoor Gallery in het Kaiserbachtal (Foto: © Tirol Werbung)

Alpbachtaler Lauser-Sauser

Met de nieuwe alpine coaster “Alpbachtaler Lauser-Sauser” op de Wiedersbergerhorn in het Alpbachtal ga je razendsnel bergafwaarts. Op 19 mei 2018 is deze alpine coaster aan haar eerste zomerseizoen begonnen.

Hoe ziet jouw zomervakantie in Tirol er in 2018 uit?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips