Skip to navigation Skip to main content

13 koeien komen om het leven in Bletterbachschlucht

Koeienbergen
© Spalder Media Group

Dinsdagmiddag heeft er een dierentragedie plaatsgevonden in de Bletterbachschlucht, bij Aldein in Zuid-Tirol. Om nog onbekende reden zijn er dertien koeien in de kloof gevallen waarbij zij allemaal om het leven kwamen. Een grootschalige reddingsoperatie van onder andere de lokale brandweer mocht niet baten. De kadavers zijn per helikopter geborgen.

Dierentragedie in Aldein

Aldein, 364 dagen per jaar een rustig dorpje in Zuid-Tirol, werd gistermiddag rond 14.00 uur opgeschrikt, toen duidelijk werd dat er dertien koeien in de Bletterbachschlucht waren gevallen. Na lang zoeken konden de vrijwilligers van de lokale brandweer met een drone de dieren lokaliseren. Een helikopter moest worden ingezet om de overleden dieren uit de kloof te kunnen halen. Wat ervoor heeft gezorgd dat de koeien in de afgrond zijn gevallen, is een raadsel. Vast staat dat ze op onbegaanbaar terrein terecht zijn gekomen en daar naar beneden zijn gestort.

Bletterbachschlucht: de 'Grand Canyon van Zuid-Tirol'

De Bletterbachschlucht staat te boek als de 'Grand Canyon van Zuid-Tirol' en maakt onderdeel uit van UNESCO-werelderfgoed Geoparc Bletterbach. Met een diepte van maximaal 700 meter is het een kloof van formaat. Een wandeling door de Bletterbachschlucht is fascinerend en geeft een inkijkje in de ontstaansgeschiedenis van de aarde. Je kunt een wandeling door de kloof onder andere beginnen bij het bezoekerscentrum GEOPARC in Aldein of bij het klooster Maria Weißenstein. 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.