8 bijzondere Oostenrijkse berghutten

8 bijzondere Oostenrijkse berghutten

25 september 2017

door Miranda in Tips

Er staan enorm veel berghutten in Oostenrijk. Zo heeft bijvoorbeeld alleen de provincie Tirol al 197 berghutten die zijn aangesloten bij de Alpenverein. Van kleine simpele berghutten tot supermoderne varianten. In dit blog hebben we 8 bijzondere berghutten op een rijtje gezet. Stuk voor stuk de moeite waard om een keer te bezoeken.

#1. De Edelweißhütte in Mariazell

De Edelweißhütte is een prachtige 100 jaar oude berghut. De hut ligt op de 1266 meter hoge Bürgeralpe, vlakbij Mariazell. Het is een authentieke houten berghut met een schitteren uitzicht. De hut is qua eten vooral beroemd om de Grammelknödel met zuurkool en griesmeelpudding met aardbeiensaus.

De Edelweißhütte
De Edelweißhütte (Foto: © Edelweißhütte)

#2. De Kristallhütte in Kaltenbach

De Kristallhütte is een superdeluxe berghut in Kaltenbach in het Hochzillertal. De hut ligt op 2147 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld. Genieten staat hier hoog in het vaandel. Geniet in de lounge van de fijne beats van de dj, of boek een superdeluxe suite voor een overnachting. Gewoon lekker eten is natuurlijk ook mogelijk!

Kristallhütte
De Kristallhütte (Foto: © Mair Touristik)

#3. De Kessel Hütte in Gargellen

De Kessel Hütte is een schattige en knusse berghut. Er is een kleine forellenvijver, een kinderspeelplaats en een fijn terras aanwezig. De hut ligt op 1733 meter hoogte in het Montafon, net boven Gargellen. Ze zeggen ook wel: "Wer nicht beim Hubert im Kessl war, der war nicht in Gargellen!”. Dus je weet wat je moet doen als je in de buurt bent!

De Kessel Hütte
De Kessel Hütte (Foto: © Montafon Turismus)

#4. De Rübezahl in Ellmau

Eén van de meest populaire berghutten van de Wilder Kaiser, is de Rübezahl Alm in Ellmau. Het is een karakteriserende hut, waar jong en oud zich prima zullen vermaken. In het weekend kun je hier terecht voor een traditioneel bergontbijt en bij slecht weer voor een feestje in de koeienstal.

De Rübezahl
De Rübezahl (Foto: © Rübezahl Alm)

#5. De ice Q in Sölden

De ice Q in Sölden is een super strakke en moderne berghut. De hut ligt op 2048 meter hoogte en bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Liefhebbers van lekker eten zijn hier aan het juiste adres, want het eten is van hoog niveau. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee, want de prijzen zijn behoorlijk hoog! Ook leuk om te weten: een groot gedeelte van de James Bond film Spectre is hier opgenomen.

De ice Q
De ice Q (Foto: © ice Q)

#6. De Adler Lounge in Kals am Grossglockner

Ook de Adler Lounge in Kals am Großglockner is een berghut met een modern design. Ondanks dat hangt er een ontzettend fijne sfeer. Vanaf de Adler Lounge kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de Grossglockner. Je kunt er heerlijk eten en het is mogelijk om in de hut te overnachten. Vooral dat laatste is erg bijzonder, want je slaapt op 2500 meter hoogte.

De Adler Lounge
De Adler Lounge in Kals am Grossglockner (Foto: © Adlerlounge)

#7. Almfried in Brixen im Thale

Almfried is eigenlijk geen berghut, maar een bergboerderij. Er zijn slechts een aantal tafeltjes aanwezig, waar je kunt genieten van huisgemaakte specialiteiten. Alles is biologisch en dat proef je. Tot niet zo lang geleden stond oma hier nog zelf haar Kaiserschmarrn te bakken. Verwacht geen alcohol, maar zelfgemaakte sapjes en andere lekkernijen. Het is een echte geheimtip, gelegen op een verborgen plek in Brixen im Thale.

Almfried
De lekkerste Kaiserschmarrn eet je bij Almfried

#8. Crystal Cube in Fiss

De Crystal Cube is een bijzonder stukje architectuur. De hut is klein en biedt slechts ruimte voor 8 personen. Je vindt de Crystal Cube op 2600 meter hoogte, boven op de Zwölferkopf in Fiss. Je kunt hier genieten van allerlei culinaire hoogstandjes, zoals een champagneontbijt, een luxe lunch en een high tea. Reserveren is verplicht.

Crystal Cube
De Crystal Cube (Foto: © TVB Serfaus-Fiss-Ladis)

Welke berghut mis jij in dit rijtje?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips