6 fijne bestemmingen die je niet met de auto kunt bereiken

6 fijne bestemmingen die je niet met de auto kunt bereiken

18 september 2017

door Yvonne in Bestemmingen

De Alpen worden gekenmerkt door diepe dalen, donkere bossen, groene bergweides en imposante bergtoppen. De combinatie van deze elementen maakt dat je niet altijd alle bestemmingen makkelijk kunt bereiken. Vaak via een lang en smal bergpad met de auto, maar er zijn ook bestemmingen die je helemaal niet op die manier kunt bereiken. Hier moet je naar toe met de boot, trein of zelfs te voet. In dit blog hebben we 6 bestemmingen voor je op een rijtje gezet die je niet met de auto kunt bereiken.

#1. Het Kaisertal in Oostenrijk

Het Kaisertal ligt vlakbij Kufstein, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Bijzonder aan dit dal is dat het tot 2008 nog helemaal niet was aangesloten op een wegennet. Er waren destijds wel auto’s, maar deze werden met een helikopter ingevlogen. Nog steeds is het dal erg afgesloten. Wil je het als toerist bezoeken, dan kan dat alleen via een trap met 285 treden. Er wonen ongeveer 40 inwoners. Leuk om te weten: in 2016 werd het Kaisertal uitgeroepen tot de mooiste plek van Oosterijk.

#2. Wengen in Zwitserland

Centraal gelegen in Zwitserland, vlakbij het plaatsje Interlaken, ligt Wengen. Een dorp vanwaar je de Jungfrau Region, met haar prachtige bergtoppen, zoals de Eiger, Jungfrau en Mönch, kunt bereiken. Het dorp is geheel autovrij. Je kunt de auto niet in het dorp zelf parkeren, maar in Lauterbrunnen. Vanaf daar pak je de trein naar Wengen.

Wengen
Uitzicht op Wengen (Foto: © Jungfrau Regio)

#3. Engstligen Alp in Zwitserland

Engstlingen Alp ligt op de zuidgrens van het Zwitserse kanton Bern. Via het dorp Adelboden is de alm bereikbaar, maar, niet met de auto. Eenmaal aangekomen in Adelboden, rijd je naar het bergstation ‘Unter dem Birg’. Neem de berglift omhoog naar de alm en geniet daar van een prachtig uitzicht en mooie rondwandelingen. Je kunt op de Engstligen Alp ook overnachten.

Engstligen Alp
Geniet van een vakantie met het hele gezin (Foto: © Adelboden Tourismus)

#4. Riederalp-Bettmeralp

Vlakbij Wengen ligt de Aletsch Arena. In deze vakantieregio vind je drie bestemmingen die je niet met de auto kunt bereiken. Riederalp, Fiesch en Bettmeralp zijn bereikbaar met de kabelbaan vanaf Fiesch, Betten of Mörel.

#5. Chamois in het Val d’Aosta in Italië

Het Aostadal ligt aan de voet van de imposante Matterhorn. Er wordt hier veel Frans gesproken en net zoals Chamois, hebben veel plaatsen een Franse naam. Chamois is een kleine gemeente met ongeveer 100 inwoners. Het dorp ligt op een hoogte van 1818 meter en is alleen bereikbaar met de kabelbaan. Leuk om te weten: Chamois is de vertaling voor gems.

#6. Fraueninsel in Duitsland

De Chiemsee ligt in het zuiden van Duitsland. In het meer liggen drie eilanden, waarvan Fraueninsel het op één na grootste is. Er wonen ongeveer 300 inwoners en er rijden geen auto’s. Het eiland is te bereiken met de boot vanuit Gstadt, Seebruck en Prien. Er zijn tal bezienswaardigheden, waarvan het Benediktinerinnenkloster Frauenwörth de bekendste is.

Fraueninsel
Het Fraueninsel (Foto: © Deutsche Zentrale für Tourismus e.V., Arved von der Ropp)

Heb jij nog aanvullingen?

Zomervakantie tips