Skip to navigation Skip to main content
Saasgrund
© Saastal Tourismus AG / Levinstudio
Zwitserland

Vakantie Saas-Grund

  • Fantastisch mooi gebied in de zomer
  • 350 km wandelroutes, 12 berghutten
  • Liftpas in de zomer inbegrepen
  • Mogelijkheid tot zomerskiën

Saas-Grund is een dorp in het Zwitserse kanton Wallis en maakt deel uit van het district Visp. Saas-Grund ligt in het Saastal en heeft aanzienlijk meer inwoners dan het nabij gelegen Saas-Almagell, zo rond de 1200. Beide dorpen vullen elkaar goed aan en Saas-Grund en Saas-Almagell zijn dan ook nauw met elkaar verbonden; wat er in het ene dorp niet is, is er in het andere dorp wel! En mocht je het hier toch niet vinden, dan kun je altijd nog uitwijken naar het uitgebreide Saas-Fee.

Het Saasdal ligt in het zuiden van Zwitserland en grenst aan Italië. Er zijn oneindig veel wandelpaden en mountainbikeroutes uitgezet, waarmee je de bergen van het Saasdal op een sportieve manier kunt ontdekken. Bijzonder aan Saas-Grund is het oorspronkelijke karakter dat je nog steeds overal terug kunt vinden. De cultuur van het dorp herken je bijvoorbeeld aan de oude kerk, met daarin prachtige oude kunstvoorwerpen. Verder beschikt Saas-Grund over voldoende faciliteiten als winkels, restaurants, bars en terrassen die ervoor zorgen dat je je geen moment hoeft te vervelen. In tegenstelling tot Saas-Almagell is Saas-Grund niet autovrij.

Jong en oud kan zich vermaken op de Kreuzboden

In en om de vele meren in de omgeving is er voor kinderen en volwassenen genoeg te doen. Vooral een bezoekje aan Hohsiland op de Kreuzboden, bereikbaar met de lift vanuit het dorp, zullen de kinderen waarderen. Dit is een speelpark, met kinderboerderij en verschillende mogelijkheden om te klimmen: aan avontuur dus geen gebrek! In het Bike Skills Park kunnen jonge mountainbikers zich wagen aan hun eerste trails. De routes zijn 380 meter lang en je wordt naar boven gebracht met een lopende band. De Kreuzboden is ook een ideaal startpunt voor uitdagendere routes en prachtige wandeltochten. Kom je liever wat meer tot rust? Er is ook een Wellness & Yogaweg met ligstoelen, Kneippbaden en picknicktafels. Om weer in het dal te komen kun je kiezen voor de monstertrotti, een off-road step. Op de 11 kilometer lange route met heuvels, kombochten en andere obstakels daal je 840 meter af. Op de Kreuzboden is plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Weer in Saas-Grund

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
14°C / 28°C

Vorstgrens

3782 meter

Regen

0 mm

Morgen

Regenbuien, soms met hagel, ook zon

Regenbuien, soms met hagel, ook zon
13°C / 21°C

Vorstgrens

3506 meter

Regen

5 mm
Saas Grund
Toeristeninformatie voor Saas-Grund
Name Saas-Fee/Saastal Tourismus
Telefoon 9581855
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1026
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 901 km
Hoogte Dorp 1559
Aantal toeristenbedden 454
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 7
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart