Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - n7tb6ntuotncoiqilvbs
Zwitserland

Vakantie Ovronnaz

  • Activiteit en ontspanning komen samen in dit Zwitserse kuuroord
  • Veel zonuren per jaar
  • Uitgebreide wellness
  • Groot netwerk van wandelpaden

Het Zwitserse dorp Ovronnaz ligt uitgestrekt over de alpenweiden van het Rhônedal in Wallis en wordt omringd door de bergtoppen van het massief van Grand Muveran. Klein en gemoedelijk maar veelzijdig als het is, kun je hier goed terecht voor ontspanning tijdens je zomervakantie. Het dorp kenmerkt zich als typisch kuuroord door de wellnessgelegenheden die er te vinden zijn. Verblijf je in dit dorpje dan proef je de sfeer van een knus bergdorp door de huiselijke sfeer die er hangt, maar heb je ruime mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur. Dat maakt van Ovronnaz een fijne bestemming om sport en ontspanning te combineren.

Uitrusten kan in de enorme spa in Ovronnaz en er zijn een aantal mineraalrijke warmwaterbaden met temperaturen tot 35 graden. Hier kun je in de buitenlucht genieten van het hete water terwijl je omgeven wordt door een prachtig bergdecor. Naast de thermale buitenbaden zijn er ook zwembaden voor kinderen, is er een speeltuin en een uitgebreid terras voor een hapje of drankje in de zon. Bovendien zijn er een flink aantal andere faciliteiten in de spa, zoals een sauna, een hammam, een Kneipp-zwembad en een muur van zout dat bevorderlijk is voor de luchtwegen. Dankzij deze ruime voorzieningen wordt het Zwitserse dorp gezien als waar kuuroord voor vakantiegangers die de dagelijkse drukte willen ontvluchten.

Wandelen in Ovronnaz

Ovronnaz bevindt zich op een zonnig terras en ondanks de hoge ligging van 1300 meter is er vaak een aangename temperatuur. Het bergenlandschap van de Muveranketen, de langgerekte wijnvelden en fleurige weiden lenen zich voor mooie wandelingen door de natuur. Van eenvoudige wandelingen tot lange tochten, er is voor elke soort wandelaar een leuke route te volgen die vanuit het dorp start. Een afwisselende route om te lopen is de route van het dorp richting Saillon, die over de Farinet-brug loopt. In iets meer dan acht km en zo’n tweeënhalf uur wandel je van het ene dorp naar het andere. Je passeert niet alleen de hangbrug, maar ook kabbelende meertjes, middeleeuwse gehuchten, prachtige wijngaarden en waanzinnige uitkijkpunten.

Weer in Ovronnaz

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
11°C / 20°C

Vorstgrens

3495 meter

Regen

1 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
12°C / 24°C

Vorstgrens

3537 meter

Regen

0 mm
Toeristeninformatie voor Ovronnaz
Name L’Office du Tourisme Ovronnaz
Telefoon 4293
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 852 km
Hoogte Dorp 1300
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 11
Bars & cafés 3
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart