Vakantie Nauders (Oostenrijk)

© Nauders Tourismus

Wandelen, fietsen en cultuursnuiven

 • Een dorp met een eeuwenoude geschiedenis
 • Veel fiets- en wandelmogelijkheden
 • Gemakkelijk een dag naar Zwitserland of Italië

Nauders is een authentiek en romantisch bergdorpje in het district Landeck in Tirol. Het dorpje is gelegen in een hoogdal van de Reschenpass, bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Om Nauders liggen de 3000 meter hoge bergen van de centrale Alpen. Het centrum van Nauders is gezellig, knus en heeft meerdere accommodaties, restaurants, cafés en barretjes.

Nauders is een dorp met een rijke historie en die gaat enkele duizenden jaren terug. Men heeft zelfs sporen gevonden uit de bronstijd. Nauders heeft niet alleen een rijk verleden gekend, maar ook diverse tegenslagen. Zo hebben er door de eeuwen heen meerdere oorlogen plaatsgevonden en heeft het dorp zich vaak moeten verdedigen. De historie is in de gehele regio goed zichtbaar. Overblijfselen van forten, bunkers, kastelen en verdedigingsmuren herinneren aan die tijd. Veel daarvan kun je als bezoeker van dichtbij bekijken, zoals bijvoorbeeld Fort Nauders en Schloss Naudersberg.

Een wandelvakantie in Nauders

Er zijn veel mogelijkheden voor een wandelvakantie in Nauders. In de omgeving vind je ruim 300 kilometer aan wandelpaden voor alle niveaus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitdagende hikes door de bergen of een ontspannen wandeling in het dal. Enkele tips zijn: Kaiserschützenweg (middelzwaar, 9,2 km, 649 hoogtemeters), Panoramahöhenweg zum Dreiländergrenzstein (middelzwaar, 12,4 km, 753 hoogtemeters), Plamortboden (makkelijk, 12,9 km, 154 hoogtemeters) en de Rundwanderung Speicherteich - Plamort (makkelijk 6,7 km, 356 hoogtemeters).

Nauders biedt in de zomer een aantal bergliften die je gemakkelijk en snel omhoog brengen. Aan de zuidkant van het dorp vind je de Bergkastelseilbahn (gondellift), met in het verlengde de Zirmbahn (stoeltjeslift). Aan de westkant van het dorp brengt de stoeltjeslift de Mutzkoft je omhoog naar de Kleiner Mutzkopf op 1812 meter.

Wandelen rondom Nauders
Geniet van de prachtige natuur tijdens een wandeling (Foto: © Martin Lugger)

Een fietsvakantie in Nauders

Er zijn veel mogelijkheden voor een fietsvakantie in Nauders. Het dorp ligt op slechts 5 km van de Zwitserse en Italiaanse grens. Hierdoor valt het in de '3 country bike arena', een fietsarena rondom de Reschensee. Je vindt in dit hele gebied ruim 2000 kilometer aan paden voor e-bikers, fietsers en mountainbikers. Samen goed voor ruim 80.000 hoogtemeters. Om het wat makkelijker te maken kun je de mountainbike meenemen in de berglift (kosten: €4,- per keer en €8,- per dag). In en rondom Nauders vind je routes voor alle niveaus en ook voor het hele gezin. Tips zijn: de Reschenrunde (middelzwaar, 19,5 km, 563 hoogtemeters) en de Sesvennarunde (zwaar, 66,7 km, 2015 hoogtemeters).

Vanuit Nauders naar Zwitserland of Italië

Nauders is gelegen in het drielandengebied van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Dat betekent dat je tijdens je vakantie in Nauders ook gemakkelijk een dagje naar Zwitserland of Italië kunt gaan. Te voet zijn er een aantal mooie wandelingen te maken, maar ook met de auto of fiets ben je in een mum van tijd de grens over. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de Reschensee in Italië.

Schloss Naudersberg
Schloss Naudersberg (Foto: © Nauders Tourismus)

Tips in Nauders:

- Met de Summercard Nauders voordeelkaart geniet je van aantrekkelijke kortingen en leuke extra’s. Je kunt deze ook upgraden naar de 3-Länder Summercard Gold, die je niet alleen in Tirol, maar ook in Vinschgau en Engadin kunt gebruiken.
- Er is een speciale wandel- en fietspas, waarmee je gebruik kunt maken van de Mutzkopf stoeltjeslift en Bergkastelseilbahn. Deze kost voor 6 dagen voor volwassenen €46,- en kinderen €25,-.

Vraag nu gratis een brochure aanAccommodatie aanvraag bij VVV

Algemene informatie

Aantal inwoners 1600
Autovrij centrum Nee
Afstand vanaf Antwerpen 882 km
Hoogte dorp 1365m
Aantal toeristenbedden 4100

Tip van de redactie

Uitgaan & vrije tijd

Aantal restaurants 20 Aantal discotheken 2
Aantal bars 6 Is er een casino? Nee
Aantal bioscopen - Is er een theater? Ja
Is er een concertzaal? Ja Zijn er luchtballonvaarten? Nee

Winkelen

Aantal souvernirwinkels 3 Aantal modewinkels -
Aantal sportwinkels 8 Aantal overige winkels 3
Is er een bank? Ja Is er een geldautomaat? Ja
Is er een postkantoor? Ja Is er een internetcafé? Ja
Is er publieke WIFI? Ja Aantal supermarkten 2

Wellness & Sport

Is er een wellness centrum? Ja Is er een fitnesscentrum? Ja
Is er een solarium? Ja Is er een volleybalveld? Ja
Zijn er thermale baden? Nee Is er een tennisbaan? Nee
Zijn er massagemogelijkheden? Ja Zijn er mogelijkheden voor paragliding? Ja
Aantal openlucht zwembaden? 2 Is er een basketbalveld? Nee
Is er een openbare sauna? Ja

Activiteiten Nauders

 • Wandelen

  Wandelen

  Informatie over wandelen in Nauders. Routes, huttentochten, berghutten en meer.

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Lees meer over fietsen en mountainbiken in Nauders. Trails, routes en meer.

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Met het gezin op vakantie in Nauders. Tal van activiteiten voor jong en oud.

  Lees verder


Bekijk alle activiteiten >

Zomervakantie tips

Weer Nauders

Vandaag Morgen Overmorgen
-5° -9°-2° -10°-6°

Locatie

-->