Wandelen in Lienz (Oostenrijk)

Wandelvakantie in Lienz

Rondom Lienz kun je prachtig wandelen. De stad ligt aan de voet van de Lienzer Dolomiten en ook Nationaal Park Hohe Tauern ligt op rij-afstand. Beiden zorgen voor talloze wandelmogelijkheden van alle niveaus. Vanuit de stad kun je gebruik maken van de Lienzer Bergbahnen Hochstein en de Lienzer Bergbahnen Zettersfeld. Waar je ook gaat wandelen, het uitzicht verveelt nooit. Bij helder weer zorgen de 266 drieduizenders in Osttirol elke keer weer voor een prachtig uitzicht.

Lienzer Dolomieten
(Foto: © TVB Osttirol)

Wandelen in de Lienzer Dolomieten

Ten zuiden van Lienz liggen de Lienzer Dolomieten. Deze prachtige bergwereld is een paradijs voor wandelaars. Eén van de aanraders is hier is de rondwandeling naar de Karlsbaderhütte. Deze wandeling start bij de parkeerplaats van de Dolomitenhütte. Vanaf daar loop je over het rotsachtige pad naar de Karlsbaderhütte. Deze hut ligt aan de Laserzsee, middenin de indrukwekkende Lienzer Dolomieten. Het is een pittige wandeling, waar wat ervaring en conditie voor nodig is.

Wandelen bij Lienz: Nationaal Park Hohe Tauern

Vlakbij Lienz ligt Nationaal Park Hohe Tauern, het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk waar onder andere de hoogste berg van het land staat, de Großglockner. Met watervallen, een gletsjer en prachtige berglandschappen is geen enkele wandeling hier saai. Je kunt het park op eigen houtje ontdekken, maar je kunt ook op pad met een Nationaal Park Ranger. Samen gaan jullie het park in en onderweg vertelt de ranger allerlei interessante feitjes over de bergen en de planten en dieren die er leven. Ook leuk (en leerzaam) voor kinderen!

  • Vele kilometers wandelpaden maken Osttirol een paradijs voor wandelaars.
  • Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet die je door de bergen leiden.
  • Tip: maak ook een leuke wandeling door de stad zelf.

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 400 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden 9 Aantal km's of nordic walking paden 62
GPS wandelroutes beschikbaar? Ja Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 25 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Lienz

Vandaag Morgen Overmorgen
15°25° 15°27° 17°27°

Locatie

-->