Familievakantie in Lienz (Oostenrijk)

Met de familie naar Lienz

Lienz is een fijne bestemming voor een familievakantie. In de stad en in de bergwereld rondom Lienz is genoeg te beleven. Je kunt hier uiteraard wandelen een fietsen met het hele gezin, maar ook een bezoekje aan Familienpark Zettersfeld mag tijdens je vakantie niet ontbreken. Dit speelpark bereik je met de gondel, een leuk begin van jullie dag in de bergen. Familienpark Zettersfeld bestaat uit 15 avontuurlijke stations, waar kinderen kunnen leren, spelen en ontspannen in de bergen. Elk station staat in het teken van één van de 15 dieren die in de bergwereld bij Lienz leven. Het park is een echte aanrader voor families.

Schloss Bruck
(Foto: © Museum Schloss Bruck, Martin Lugger)

Wandelen voor families in Lienz

In de bergwereld rondom Lienz kunnen kinderen heerlijk wandelen. Voor de allerkleinste bergliefhebbers zijn er routes die geschikt zijn voor een kinderwagen en zodra ze zelf kunnen lopen, zijn de themawegen een leuke uitdaging. Op de themawegen gaat wandelen samen met leren en plezier, ideaal voor kinderen! De vogelerlebnisweg is een leuke aanrader voor kinderen. Deze start bij het Kammerlanderhof in Thurn, net buiten Lienz. Deze eenvoudige wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is 6 km lang.

Tips voor families in Lienz

Rondom Lienz zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor een dagje weg. Een paar tips:
- Bezoek de Romeinse stad Aguntum. Deze stad ligt zo'n vier km buiten Lienz en is ook per fiets te bereiken. De ruïnes van de stad en opgravingen zijn tentoongesteld in Museum Aguntum.
- Maak een ritje met de Osttirodler, de alpine coaster bij Lienz. Het parcours is 2,7 km lang en duurt 6 tot 10 minuten. Ook leuk voor grote bergliefhebbers!
- Op een heuvel aan de rand van de stad ligt Schloss Bruck, een 13e eeuws kasteel. Tegenwoordig is het slot deels een museum met jaarlijks wisselende collecties.

  • Maak een toer met een Park Ranger door het Nationaal Park Hohe Tauern en leer alles over de dieren en natuur.
  • Breng een bezoekje aan Wildpark Assling
  • Ontdek activiteiten, attracties en speelstations in Wichtelpark Sillian

Familie

Kinderopvang Nee Minimale leeftijd (in maanden) -
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) -
Prijs per dag zonder lunch (in euro) - Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Ja Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? 23
Zomerrodelbaan? Ja Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Ja Skatepark? Ja
Avonturenpark? Ja

Zomervakantie tips

Weer Lienz

Vandaag Morgen Overmorgen
14°26° 15°24° 15°27°

Locatie

-->