Vakantie Oost Noorwegen (Noorwegen)

Oost Noorwegen

De helft van alle Noren leeft in de regio Oost-Noorwegen. Grote Noorse steden zoals Oslo en Lillehammer zijn hier te vinden. Dichtbevolkt is het echter totaal niet! Oost-Noorwegen geniet bekendheid vanwege de hoge, ongerepte bergen in het nationaalpark Jothunheimen en de hoofdstad. Zowel voor een citytrip als actieve vakantie in de vrije natuur zit u goed in de regio Oost-Noorwegen.

Oslo biedt een unieke combinatie van natuur en stadsleven. Vanuit Nederland is de stad uitstekend bereikbaar. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Vigelandsparken met het beeldenpark, het Operahuis, Fort Akershus en het Vikingschip Museum. Maar u kunt natuurlijk ook het stadsleven links laten liggen om direct de vrije natuur in te trekken. De hoogvlaktes lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen.

Dorpen in Oost Noorwegen

name

In het hart van Noorwegen, slechts een aantal uur met de trein of auto ten noorden van Oslo, ligt de prachtige regio Fjell Noorwegen. Wandelen, water en bergen, diversiteit is hier zeker te vinden tijdens de vakantie. Fjell Noorwegen biedt wat dat...Lees meer over Fjell-Noorwegen

Locatie

Zomervakantie tips