Actieve vakantie België

België

België is een prachtig land met in het oosten de Ardennen, een laaggebergte met dichte bossen, wilde dieren, riviertjes en prachtige dorpjes. Of u nou met u familie, partner, vrienden of collega’s gaat, u bent verzekerd van een actieve vakantie. België biedt onder andere de mogelijkheid om te wandelen, fietsen, raften, kanoën, zwemmen en golfen. In de stadjes en dorpen zijn er verschillende musea te bezoeken. Voor de kinderen is er avonturenland Plopsa Coo of Dierenpark Bouillon.

De Ardennen is een veelzijdige regio met onder andere de rivier de Ourthe en de Amblève. Voor de kinderen zijn er in de Ardennen meerdere klim- en avonturenmogelijkheden voor een actieve vakantie. België beschikt niet over hele hoge bergen, waardoor iedereen zich hier kan wagen aan klimmen, abseilen, tokkelen en andere spannende bezigheden.

Activiteiten

 • Wandelen

  Wandelen

  Naarmate u België verder ontdekt zie u steeds meer mogelijkheden voor een heerlijke wandelvakanti...

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Op fietsvakantie? België is hét fietsland bij uitstek! De Belgen zijn dol op alles wat met fietse...

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Een familievakantie in België staat gelijk aan plezier voor jong en oud. Voor families valt er in...

  Lees verder

 • Watersport

  Watersport

  In België zijn de diverse watersporten prima te beoefenen. Surfers en zeilers vind u aan de kust,...

  Lees verder

 • Golfen

  Golfen

  Voor een golfweekend dicht bij huis is België een uitstekende optie. In het land vind u meer dan ...

  Lees verder

 • Alpinisme

  Alpinisme

  Voor het serieus beoefenen van alpinisme moet u helaas niet in België zijn, dan kun u toch echt b...

  Lees verder

Op actieve vakantie in België: La Roche

La Roche is een van de populairste stadjes in de Ardennen. La Roche ligt in een bocht van de Ourthe en in het stadje kan u het kasteel (met ruïne) en het oorlogsmuseum bezoeken. Het ligt perfect gesitueerd voor een fantastische actieve vakantie. België biedt in de buurt van La Roche vele mogelijkheden voor activiteiten. Aan de ene kant de rivier de Ourthe waar u kan kajakken en raften en aan de andere kant de bossen en heuvels met ontelbare wandel- en fietsmogelijkheden.

Actieve vakantie België: Wildtrails

Je bent een echte waaghals en u wil op een actieve vakantie? België is uw land! Wildtrails is een van de outdoor bedrijven in België die u gegarandeerd een actieve vakantie bezorgen. Gesitueerd langs de Ourthe, vlakbij het dorpje Jupille bieden zij activiteiten aan voor bedrijven, jongeren, families en vrienden. U kan u eigen groep samenstellen (vanaf 5 personen) of aansluiten bij een groep. Nog niet helemaal overtuigd van de mogelijkheden voor een actieve vakantie? België mag dan geen vierduizenders hebben, dankzij Wildtrails kan u klimmen, abseilen, een touwparkoers afleggen en klimmen.

Wandelen tijdens u actieve vakantie in België

De Ardennen bieden fantastische mogelijkheden om te wandelen. Of u nou kiest voor een lange of korte route, verharde paden of niet, in de Ardennen is het allemaal. Ga u wandelen tijdens u actieve vakantie? België biedt ook mogelijkheden voor meerdaagse trektochten of georganiseerde tochten in groepen. Voor zowel de beginnende als u gevorderde wandelaar zijn er routes in de Ardennen. Sommige routes hebben veel hoogteverschil en gaan door het dichte bos (wellicht kom u wel een hert of everzwijn tegen), andere routes zijn vlak en lopen langs water. Kortom: actieve vakantie, België!

Locatie

Zomervakantie tips