Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Dolomieten
© Spalder Media Group

Bij steeds meer Nederlanders staat het maken van een trekking, of een meerdaagse wandeltocht, hoog op het verlanglijstje. Voor velen geldt dat een trekking een manier is om heerlijk te ontspannen, te ontsnappen aan de waan van de dag en vooral veel mooie plekken bezoeken. Zowel in Nederland als in de rest van Europa zijn er voldoende bestemmingen die kunt kiezen voor een mooie tocht. Denk aan de Schotse Hooglanden, de Alpen in Frankrijk en Zwitserland, of de Dolomieten in Italië. Genoeg opties dus, maar het zoeken van een bestemming is niet enige wat je nodig hebt om je trekking tot een succes te maken. Goede bergkleding is onmisbaar als je op trekking gaat. Hoe beter je voorbereiding qua kleding, hoe meer je kunt genieten van je reis. Wij zetten de belangrijkste bergkleding voor je op een rij. Zoek je naar meer goede kleding voor je trekking? Kijk dan eens bij Campz.be.

Goede wandelschoenen

Iets wat niet mag ontbreken tijdens jouw trekking, zijn goede wandelschoenen. Je gaat waarschijnlijk veel kilometers maken en daarom is het belangrijk dat je goed en comfortabele schoenen hebt. Allereerst is het belangrijk dat schoenen comfortabel lopen, je moet het gevoel hebben dat de schoen goed past en aansluit bij jouw voeten. Daarnaast is voldoende ondersteuning ook erg aan te raden. Hoe beter de ondersteuning van jouw voet, hoe kleiner de kans is dat je te maken krijgt met fysieke ongemakken. Je voeten vangen namelijk de klap van je lichaam op bij elke stap die je zet, vandaar dat schoenen van groot belang zijn.

 

Thermokleding

Als je gaat wandelen in gevarieerd terrein, zoals bossen, bergen, open vlaktes of andere omgevingen, dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met temperatuurwisselingen. Zo kan het op hoogte een hele andere temperatuur zijn dan op zeeniveau. Zorg dan ook altijd dat je thermokleding bij je hebt, die je kan beschermen tegen de kou. Een thermoshirt en -broek is al een stap in de goede richting. Eventueel kun je dit aanvullen met een trui van fleece stof om tijdens de koudere momenten wat extra warmte te bieden. Een trui van fleece is bovendien erg comfortabel tijdens het wandelen, hiken of trekken.

 

Rugzak

Een goede rugzak is voor een trekking ook een echte aanrader. Tijdens een trektocht wil je waarschijnlijk wat spullen meenemen, zoals eten en drinken, reservekleding, een ehbo setje of andere zaken. Dan is een rugzak met voldoende ruimte erg aan te raden. Rugzakken zijn er in verschillende formaten met verschillende inhoud. Bepaal dan vooraf goed wat je onderweg graag bij je wil hebben en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Als je naar een regenachtig gebied gaat, is het verstandig om te kiezen voor een waterdichte rugzak.

 

Wees goed voorbereid op alle scenario’s zodat je tijdens je trekking niet voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook zeker voor een trekking. Kies een mooie bestemming en ga op zoek naar de juiste kleding, dan wordt jouw trekking ongetwijfeld een groot succes. Goede reis!

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.