Skip to navigation Skip to main content

Veelzijdig Innsbruck: zon, stad & berg

Innsbruck
© Innsbruck Tourismus, Christof Lackner

Eén vakantie, ontelbare mogelijkheden – dat biedt de regio Innsbruck met haar unieke, veelzijdige aanbod. Hier vullen natuur en cultuur, (culinair) genieten en inspanning, stad en landleven elkaar aan tot een aantrekkelijk compleet pakket. Gemoedelijk of sportief? Ontspannen of uitdagender? In en rond Innsbruck is eenvoudigweg alles mogelijk!

Alpenmetropool Innsbruck

Vanuit het hart van de stad je direct in de natuur begeven – of gelijk naar luchtige hoogtes stijgen en vanaf de Nordkette kijken naar de drukte van de stad beneden. Een tijdsprong beleven tussen moderne architectuur en historische gebouwen, lekker eten en winkelen in kleine steegjes en voor de grote bergcoulisse: de regio Innsbruck biedt een unieke veelzijdigheid voor recreatie en ontspanning op verschillende hoogteliggingen.  Helemaal zoals het past bij een echte Alpenmetropool. En dat is goed zo, want ieder mens geniet op een andere manier van zijn of haar vrije tijd. 

Gevoel van vrijheid

Voor de één is het een gevoel van vrijheid, dat hij of zij ervaart bij het overwinnen van de bergtop, en de beloning tijdens een welkome pauze in de berghut met een hapje en een drankje. Voor de ander is het een gevoel van ontspanning, veroorzaakt door het imposante uitzicht op de bergen tijdens de wandeling naar de bio-sauna in het eigen hotel, met aansluitend verkoeling in de natuurvijver. Weer anderen voelen zich één met de wereld, wanneer zij zich onderdompelen in het culturele aanbod van de stad en regionale specialiteiten ontdekken. Wat je ook wenst, en hoe je ook recreatie en ontspanning voor jezelf definieert – in de regio Innsbruck vindt iedereen zijn of haar persoonlijke vrijheid: van (culinair) genieten tot fysiek uitdagend.

Ontspannen in de stad en in de bergen

Wat betreft veelzijdige ontspanning is de regio Innsbruck een waar „natuurtalent“. Want de ontspannende vakantie in Innsbruck voert vaak vanuit de stad direct in de natuur. En kan met de kabelbaan of de e-bike heel comfortabel ook zonder grote sportieve inspanning worden beleefd. Ook de stad nodigt uit tot een ontspannen ontdekken van alpien-urbane levensvreugde – ja, ook in de stad kan men de typische drukte van een grote stad ontvluchten! Innsbruck is een charmant stadje, dat tussen historische gebouwen en moderne architectuur een gevarieerd panorama voor een machtige bergcoulisse ontvouwt. Tijdens het flaneren langs de Innpromenade komt deze bergcoulisse achter de beroemde gekleurde huizenrij heel bijzonder tot zijn recht.

Innsbruck rivier de Inn
© Innsbruck Tourismus, Markus Mair

Walks to explore

Wat betreft bekende bezienswaardigheden: vertrouwde, maar ook geheime hoekjes van de stad ontdekt men heel individueel en gemoedelijk op de „Walks to explore“. De zeven thematische wandelingen nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. De wandelingen verlopen op ongewone paden omhoog en dwars door Innsbruck. Weg uit de drukte, hup in de beleving: tussen de Bergisel skischans en de  Sillschlucht, in de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers.

Het bergwandel- en e-biketourprogramma met gids

Een uitstapje in de natuur hoort er tijdens een bezoek aan de regio Innsbruck gewoon bij. Goed, dat het populaire bergwandelprogramma met zijn uitgebreide aanbod aan gemakkelijke en meer inspannende tochten voldoet aan de meest verschillende eisen en wensen: voor gezinnen, genieters, natuurliefhebbers en bergtopbestormers. Uit dit aanbod van in totaal 18 tours met begeleiding kun je elke vakantiedag opnieuw kiezen en heel ontspannen met lokale tourguides de adembenemende bergwereld ontdekken.

 

Wie liever op de pedalen trapt, kan zich bij de lokale bikeguides aansluiten: sinds de zomer van 2021 vormen de e-biketours met gids een vast onderdeel van het gratis tourprogramma en ook in dit jaar zijn ze weer een bijzonder hoogtepunt. Zij bieden van techniektraining met waardevolle tips en trucs tot en met uitstapjes naar de mooiste plekjes van de regio het complete aanbod voor beginners en (ver)gevorderden.

 

En het beste van alles: de deelname aan het bergwandel- en e-biketourprogramma is inbegrepen in het dienstenpakket van de gratis gastenkaart Welcome Card. Bovendien ontvangt je met de Welcome Card bij geselecteerde verhuurpartners uitstekend uitgeruste e-bikes.

Ijsje bij het Gouden Dak in Innsbruck
© Innsbruck Tourismus, Kathrin Baumann

Welcome Card

Met de gratis gastenkaart Welcome Card biedt de regio Innsbruck vanaf 2 overnachtingen een veelvoud aan mogelijkheden om de unieke veelzijdigheid nog beter te ervaren. Al het openbaar vervoer in de regio staat gratis ter beschikking. Bovendien zijn geselecteerde kabelbanen evenals talrijke kortingen en vele gratis aanbiedingen bij het familieprogramma, de zwembaden en zwemmeren inbegrepen. Bijzonder hoogtepunt: het bergwandel- en e-biketourprogramma. Of het nu ontspannen wandelpaden, wandeltochten of idyllische fietstochten door ongerepte dalen of over hoogalpiene parcoursen gaat – lokale tourguides leiden je door de adembenemende bergwereld.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.