Skip to navigation Skip to main content

Noodweer bij het Gardameer: overlast door extreme hagelbui

Hagel Hail
© Pixabay - ASSY

Vakantiegangers bij het Gardameer werden dinsdag verrast door noodweer. Vooral de plaats Torbole, aan de noordkant van het meer, werd hard getroffen door een extreme hagelbui. Niemand raakte gewond.

Wolkbreuk ging over in hagelstorm

Het noodweer begon volgens de Italiaanse krant ANSA met een wolkbreuk. Die wolkbreuk met sterke wind ging over in een hagelstorm die uiteindelijk grote overstromingen veroorzaakte. De hagelstenen vormden een wit ijsoppervlak, visueel vergelijkbaar met na een sneeuwval.

Plein bedekt met ijs

Het centrale Goetheplein stond onder water en bedekt met enkele centimeters ijs. De lokale brandweer was druk bezig met verschillende reddingsoperaties, maar er zijn geen gewonden gemeld. Op sociale media circuleren video’s die gemaakt zijn door mensen die zich plotseling in het midden van de heftige storm bevonden. Hieronder bijvoorbeeld een video van een auto die ineens in het water stond. 

Hagel, hagel en nog eens hagel

Op de beelden hieronder die local Franco Mandelli deelde, zie je hoe heftig de hagelbui was gisteravond. Wat een noodweer!

Torbole in het kort

Torbole is een schilderachtig dorpje gelegen in het noorden van het Gardameer. De plaats is vooral bekend onder de sportieve vakantiegangers. Het toerisme in en rondom het dorp richt zich grotendeels op sporters en actieve toeristen. Dit deel van het Gardameer is geliefd bij windsurfers en zeilers om hun sport te beoefenen. Een deel van de stranden van Torbole is speciaal ingericht voor windsurfers, terwijl de rest van de kiezelstranden populair is bij zwemmers, zonaanbidders en gezinnen met kinderen.

Meer noodweer in Italië

Vandaag is het na het kortdurende noodweer weer fijn vakantieweer aan het Gardameer. In Torbole wordt het vandaag maximaal 25 graden. Toch kan het weer de komende dagen snel omslaan. En niet alleen bij het Gardameer kan het weer slecht zijn deze week. De weerdiensten voorspellen nog minstens 7 tot 8 dagen onweersbuien in heel Italië.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!