Skip to navigation Skip to main content

In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk: aflevering 4 – Coen

Coen Weesjes in Filzmoos

In deze vierde en voorlopig alweer laatste aflevering van ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ gaan we op bezoek bij Coen in het schilderachtige Filzmoos. Coen vertrok ruim 20 jaar geleden naar Oostenrijk om te werken als skileraar en is blijven ‘hangen’. Inmiddels heeft hij samen met zijn Oostenrijkse vrouw een jong gezin en doet hij heel verschillende activiteiten in de bergen, zowel qua werk als in zijn vrije tijd.

Over ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’

In onze serie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ gaan we op zoek naar landgenoten die Nederland hebben verlaten voor een nieuw leven in de Oostenrijkse bergen. Waarom hebben zij specifiek voor Oostenrijk gekozen, wat doen ze voor werk en hoe brengen ze hun vrije tijd door als je altijd in de bergen bent? We laten het zien in de video’s die we maken over het leven van de kandidaten.

8 afleveringen in 4 seizoenen

Oostenrijk kent vier duidelijke seizoenen en zowel de lente, de zomer, de herfst als de winter hebben allemaal hun eigen charme. We hebben er daarom voor gekozen de kandidaten op verschillende momenten te bezoeken in het jaar. Deze aflevering van Coen is de laatste zomeraflevering en vanaf begin 2024 kun je de herfst- en winterafleveringen gaan bekijken die we nog moeten opnemen dit najaar.

Wandelen met het gezin in Filzmoos
Coen woont met zijn jonge gezin in het prachtige Filzmoos

Meelopen met Coen in Filzmoos

Coen is een druk man met veel verschillende werkzaamheden, maar zo voelt hij dat zelf niet. Hij doet vooral wat hij leuk vindt en alles speelt zich af in de natuur, daar waar hij zich het allerfijnst voelt. Naast skileraar is hij bergwandelgids, fotograaf en leidt hij de plaatselijke bergredding in Filzmoos. Hij is zo’n man die je keer op keer weet te verrassen door zijn enorme rust, interessante uitspraken, met meermaals een dubbele laag, én zijn droge humor. Het is een inspirerende man om mee op pad te zijn en daarnaast ook nog eens heel gezellig!

Met de hele familie de bergen in

Coen heeft samen met zijn Oostenrijkse liefde Isabella twee jonge kinderen, Raphael van 5 jaar en Laetitia van bijna 2 jaar. Het is een echte bergfamilie die veel en vaak buiten in de natuur te vinden is. Tijdens ons bezoek gaan we ook met z’n allen op stap en het is superleuk om te zien hoeveel Coen zijn kinderen bijbrengt over de natuur en hoe hij ze leert kijken naar alles om hen heen. Dat de natuur niet alleen hem, maar zijn hele gezin ‘kracht’ geeft, is duidelijk te zien aan hen allemaal. Maar ook van het rotsklimmen samen met zijn vader – dat hij overigens al heel goed kan - krijgt de kleine Raphael een twinkeling in zijn ogen.

De kleine Raphael is pas 5 jaar, maar klimt al super gemakkelijk

Een enthousiaste wandelgroep gidsen

Dat Coen een populaire wandelgids is, blijkt wanneer we op de tweede dag zien hoe groot de groep wandelaars is die samen met hem op pad wil. Hij had namelijk gevraagd aan de groep die hij deze week begeleidt, wie het leuk zou vinden mee te lopen wanneer wij opnames maken. De straat stond vol en een gedeelte van de groep gaat met een andere gids mee, anders is het te veel. En we snappen wel waarom men graag met Coen op pad gaat. Hij laat je met andere ogen naar de natuur kijken, vertelt zoveel over alles wat je tegenkomt onderweg en wijst je op kleine dingen die je zelf in eerste instantie niet ziet. Ook in deze video deelt hij wat van zijn natuurweetjes. Dus: kijken!

Een kijkje in het bergleven van Coen

Familie in de bergen in Filzmoos
Wandelen in Filzmoos met Coen
Bergkruis Sulzenschneid in Filzmoos
Coen in zijn element in de bergen

Bekijk ook de andere afleveringen in deze serie

Dit is voorlopig de laatste aflevering van ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’. Maar niet getreurd in de herfst en winter bezoeken we weer nieuwe kandidaten en begin 2024 zijn we terug met nog vier afleveringen. Heb je de eerste drie video’s nog niet gezien, ga dan naar ons YouTube kanaal om deze te bekijken. Vind je de video’s leuk geef ons dan vooral een duimpje of laat een reactie achter. En wil je geen aflevering meer missen, druk dan op de abonneerknop! Naast deze serie delen we nog veel meer leuke video’s vanuit de bergen.

‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ is een webserie die we maken in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.