Skip to navigation Skip to main content

Arena Panorama Tour 2: een gemakkelijke mountainbiketour mét mega uitzicht (video)

Fietsen op de Arena Panorama Tour 2 op een e-bike

De Arena Panorama Tour 2 is een prachtige mountainbiketour in de Zillertal Arena die grotendeels geschikt is voor mountainbikers van elk niveau. Tijdens een groot deel van de tocht rijd je op hoogte, waardoor je een overweldigend uitzicht hebt op het berglandschap aan de andere kant van het dal. De Arena Panorama Tour 2 is een echte aanrader wanneer je in de Zillertal Arena op vakantie bent.

Details van de Arena Panorama Tour 2

  • Lengte: 24 km
  • Klimmen: 300 hoogtemeters
  • Dalen: 1610 hoogtemeters
  • Niveau: eerste helft gemakkelijk, tweede helft moeilijk

Van Gerlos naar Zell am Ziller

De gehele Arena Panorama Tour 2 is een route die van Gerlos naar Zell am Ziller gaat. De tocht start bij het bergstation van de Isskogelbahn. Je kunt hier komen door vanuit Gerlos omhoog te fietsen (600 hoogtemeters extra) of je stapt met je mountainbike in de lift. Eenmaal boven leidt de route de eerste 10 km over een brede grindweg op hoogte die soms wat stijgt, soms wat daalt, maar nergens echt moeilijk wordt. Het technische gedeelte van de route start ongeveer op de helft waar de afdaling naar Zell am Ziller begint via Gerlosberg.

Arena Panorama Tour 2 Gerlos op de mountainbike
De eerste helft van de Arena Panorama Tour 2 gaat over een mooie brede en gemakkelijke grindweg

Arena Panorama Tour 2 tot aan de Kreuzwiesenalm: geschikt voor iedereen

Het mooie van de Arena Panorama Tour 2 is dat je ook alleen een gedeelte van de mountainbiketocht kunt afleggen. Door van Gerlos naar de Kreuzwiesenalm te fietsen, geniet je van het panoramische uizicht en dit stuk van de route is bovendien gemakkelijk. Zeker wanneer je kiest voor een e-bike, zodat je de kleine klimmetjes eenvoudig en zonder veel inspanning kunt maken. De afstand tot de Kreuzwiesenalm is ongeveer 10 km. Vervolgens neem je dezelfde route weer terug naar de Isskogelbahn in Gerlos.

Kreuzwiesenalm: prachtige berghut met 5 sterren eten én uitzicht

De Kreuzwiesenalm is zonder twijfel een van onze lievelingshutten in het Zillertal. De mooie berghut, met enorm zonneterras, ligt op een prachtige plek. Vanaf het terras heb je een onovertroffen uitzicht op de stoerste bergen van de regio. Daarnaast hebben ze een geweldige keuken waar ze heel veel lokale producten gebruiken en ook zelf producten als ijs en schnaps maken. Wil je iets bijzonders eten, kies dan voor Melchermuas, heerlijk zoet en weer eens wat anders dan Kaiserschmarrn. De Kreuzwiesenalm is echt zo’n plekje waar je uren kan blijven hangen, dus houdt wel de tijd in de gaten wanneer je de laatste lift in Gerlos naar beneden wilt halen 😉.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.