Op familievakantie in de Zillertal Arena

Op familievakantie in de Zillertal Arena

15 mei 2017

door Yvonne in Familie/kinderen

Zeker één van de leukste bestemmingen in Oostenrijk voor de hele familie is de Zillertal Arena. Onder andere de dorpen Zell am Ziller en Gerlos liggen in deze mooie regio, omgeven door imposante bergen. Naast de bergen vindt u hier de rivier de Ziller en een ruim aanbod aan leuke activiteiten en uitjes. Maar, dankzij de hoeveelheid mogelijkheden is het soms extra lastig om te kiezen! Bekijk hier onder de leukste tips.

Zillertal Arena: wandelen met de kinderen

De Zillertal Arena is een fijne bestemming voor wandelen in de bergen. Voor kinderen zijn veel wandelroutes natuurlijk niet toegankelijk. Dit maakt het soms lastig om geschikte wandeltochten te vinden. De Zillertal Arena helpt u op weg met de FUNty Wanderpass. FUNty is de grote, gele mascotte. U vindt hem her en der in het gebied. De FUNty Wanderpass is een handig folder, met informatie over 12 geschikte wandelroutes voor kinderen. In elk dorp in de Zillertal Arena zijn vier leuke routes te vinden.

Zillertal Arena
Heerlijk wandelen met de kinderen (Foto: © Zillertal Arena)

4x leuke uitjes voor het hele gezin

Zowel in de Zillertal Arena zelf als in het hele Zillertal vindt u veel bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Maar, met kinderen is het makkelijk als u niet heel ver hoeft te reizen. Daarom heb ik voor u vier leuke tips uitgezocht in Zell am Ziller en Gerlos:
#1. Het Sparrenboskasteel: Als u vanuit Zell am Ziller de gondel omhoog neemt, dan vindt u naast de Rosenalm het Sparrenboskasteel. Dit kasteel zullen de kinderen zonder twijfel fantastisch vinden! Het is een houten kasteel met een toren van wel 18 meter hoog.
#2. Adventure playground Zell am Ziller: Mocht u toch in Zell am Ziller zijn, stop dan ook even bij de Adventure playground! In deze speeltuin vindt u niet alleen het dalstation van de 1,5 kilometer lange Arena Coaster maar ook meerdere klimtoestellen, glijbanen, schommels, trampolines en andere toestellen.
#3. Klimtuin Gerlos: Heeft u (of de kinderen) de smaak van het klimmen te pakken? Bezoek dan ook het klimpark net buiten Gerlos. Hier vindt u twee parcours met in totaal 60 stations en 15 ziplines.
#4. Goudmijn Zell am Ziller: Bij de Zillertaler Goldschaubergwerk leer je in ongeveer 2 uur alles over de geschiedenis van de goudmijn van de Zillertal Arena. Ook krijgt u toegang tot de Zillertaler Goldexpress, een trein van en naar de parkeerplaats. Eventueel kunt u ook nog deelnemen aan een rondleiding door de zuivelboerderij en dierentuin (tegen een kleine vergoeding extra).

Zillertal Arena kinderprogramma

In onder andere Gerlos en Zell am Ziller wordt elke week een speciaal kinderprogramma georganiseerd. Als u in het weekend aankomt kunt u op zondag terecht voor het programma van de week. U kunt uw kinderen aanmelden voor leuke activiteiten met andere kinderen. Sommige activiteiten zijn ook voor de ouders, maar de meeste niet. Het ‘Familie Nest’ programma is voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar en ‘Teenie Action’ voor tieners van 10 tot 15 jaar. De activiteiten vinden maandag tot en met vrijdag plaats. Heeft u een gästekarte? Dan is het kinderprogramma in Zell en Gerlos gratis.

Speciale familieaccommodaties in de Zillertal Arena

Zowel in Gerlos als Zell im Zillertal vindt u accommodaties die gericht zijn op families met kinderen. Deze accommodaties kunt u herkennen aan het ‘Tiroler Familiennester’ keurmerk. Dit keurmerk ontvangen de accommodaties, omdat zij voldoen aan een hele lijst met voorwaarden. In Gerlos vindt u onder andere Ferienanlage Alpenhof, Hotel Gaspingerhof, Hotel Kröller, Hotel Schönruh en Kinderhotel Almhof. In Zell kunt u overnachten in het Ferienhotel Jörglerhof en Ferienhotel Sonnenhof.

Zomervakantie tips