Saalbach: een actieve vakantie in de bergen

Saalbach: een actieve vakantie in de bergen

17 april 2017

door Florien in Bestemmingen

Op een hoogte van 1003 meter, in de deelstaat Salzburgerland, ligt het dorpje Saalbach. Het is een sfeervol en gezellig dorp en heeft voor een vakantie ontzettend veel te bieden. Saalbach is onderdeel van het district Zell am See en wordt vaak in één keer genoemd met buurdorp Hinterglemm. De omgeving is perfect voor allerlei activiteiten en trakteert je continu op prachtige bergpanorama’s over de Kitzbüheler Alpen en Pinzgauer Grasbere. In Saalbach is het op en top genieten van activiteit en gezelligheid.

Saalbach en buurdorp Hinterglemm

Leest u over Saalbach, dan komt u ongetwijfeld ook het buurdorp Hinterglemm tegen. Niet zo gek, want in veel gevallen worden beide dorpen als één gezien. Toch zijn er genoeg verschillen en hebben beide dorpen hun eigen karakteristieke eigenschappen met daarbij de typische Tiroler bouwstijl. Vroeger zat er ruim 4 kilometer tussen beide dorpen, maar in de loop der jaren zijn ze steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Kiest u voor een vakantie in Saalbach, dan krijgt u de gezelligheid van Hinterglemm er gratis bij. Saalbach is groter en iets chiquer, maar Hinterglemm doet meer dorps aan.

Wandelen in Saalbach

Al bij het wakker worden, wordt u getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten over de bergen. Iedere dag wordt u eraan herinnert dat u weer een dag in paradijs bent. Geniet van een typisch Oostenrijks ontbijtje, trek de juiste kleding aan en ga op pad. In Saalbach en Hinterglemm vindt u ruim 400 kilometer aan wandelpaden. Een tip is de SEVEN SUMMITS wandeltocht, waarbij u in 24 kilometer de 7 hoogste toppen van het Glemmtal bereikt. Dit is wel een wandeltocht voor de sportieve wandelaar. Uiteraard komt ook de recreatieve wandelaar helemaal aan z’n trekken. Er zijn allerlei leuke themapaden en mooie wandelroutes. Bekijk voor meer informatie de interactieve kaart.

wandelen in saalbach
Maak prachtige wandelingen in Saalbach (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Fietsen, E-biken en mountainbiken in Saalbach

Ontdekt u de bergen liever met twee wielen? Ook dat is mogelijk in Saalbach. Neem uw eigen materiaal mee, of huur het gemakkelijk in het dorp. Met ruim 400 kilometer aan fiets-, mountainbike- en E-bike paden zult u zich niet snel vergeten. De berglift brengt u snel omhoog en vanaf daar kan het avontuur beginnen. Een tip is de BIG-5 Bike Challenge, een fietstocht over de 5 bergen. Uiteraard kunt u ook uw eigen route uitstippelen met behulp van de interactieve tour- en trailkaart.

fietsen in saalbach
Er zijn veel mogelijkheden voor fietsers, E-bikers en mountainbikers in Saalbach (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Op vakantie met het gezin

De dorpen Saalbach en Hinterglemm hebben alles in huis voor een heerlijke vakantie met het gezin. De hele zomer door organiseert men allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Clown Montelino staat centraal in dit verhaal, dus als u met kinderen op vakantie gaat, dan zult u hem zeker tegen komen. In Saalbach zult u zich met kinderen niet snel vervelen.

gezinsvakantie saalbach
Een heerlijke bestemming voor het hele gezin (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Eten in Saalbach

Liefhebbers van lekker eten zijn in Saalbach helemaal aan het juiste adres. In het dorp zijn meerdere restaurants, cafés en barretjes te vinden waar u terecht kunt voor lokale specialiteiten, luxe diners of een drankje. In de bergen rondom Saalbach en Hinterglemm zijn maar liefst 40 berghutten te vinden. Ideaal voor een pauze tijdens een drukke dag in de buitenlucht.

eten in saalbach
U kunt heerlijk eten in Saalbach (Foto: © Sandra Birklbauer, Saalbach)

Tips en weetjes in Saalbach:

  • U kunt ook op wintersport naar Saalbach. U vindt hier ruim 270 kilometer aan pistes met voor ieder wat wils.
  • In de speciale Saalbach app kunt u meer informatie vinden over het dorp, de activiteiten en de omgeving. U kunt de app voor Android en iOS downloaden.
  • Overnacht u bij een partnerlocatie? Dan krijgt u de graties JOKER Card cadeau bij een overnachting. Met deze kaart geniet u van aantrekkelijke kortingen.

flying fox saalbach
Een ritje met de Flying Fox is leuk voor jong en oud! (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Heeft u Saalbach wel eens bezocht en heeft u nog tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips