Ontdek het ZirbenPark in het Pitztal

Ontdek het ZirbenPark in het Pitztal

10 september 2016

door Thijs in Algemeen

Spelletjes, weetjes en leuke activiteiten midden in de natuur. In het ZirbenPark in Jerzens, in het Pitztal, draait alles om de zeldzame alpenden (pijnboom). De ca. 1 kilometer lange rondwandelweg heeft nauwelijks hoogteverschil en is daardoor geschikt voor kleine kinderen. Twee grappige karakters, kleine Pitz en de ijverige Zirbengratsch, begeleiden de bezoekers op hun weg door het ZirbenPark.

12 m hoge toren met uitkijkplatform

Plezier staat voorop, er is van alles te beleven: pijnboompitten planten, balanseren, klimmen, spelen in het hooi, dieren aaien op de kinderboerderij, een eigen kussen met alpendensnippers maken of meedoen aan een quiz; de mogelijkheden zijn veelzijdig. Dé highlight is de 12 m hoge toren met uitkijkplatform en een 16 m lange glijbaan. Het ZirbenPark is met de gondellift snel en gemakkelijk te bereiken. Het Zeigerrestaurant bij het middenstation verwent u met overheerlijke specialiteiten. Het gehele wandelgebied Hochzeiger biedt een 100 km lang bewegwijzerd wandelnetwerk in alle moeilijkheidsgraden, verdeeld in 4 hoogteniveau’s.

Profiteer van de Pitztaler Freizeitpass

Het wekelijkse zomerprogramma zorgt ervoor dat i het outdooraanbod in het Pitztal volop kunt benutten. De begeleide wandelingen, mountainbiketochten, klimcursussen, het kinderprogramma etc. zijn gratis met de pas. De ´Pitztaler Freizeitpass` ontvangt men voor slechts € 5,- (voor de duur van het verblijf) bij de verhuurder. Kinderen tot 15 jaar ontvangen de pas gratis. Ook het openbaar vervoer per bus, in het hele Pitztal tot Imst (treinstation/Postplatz), is inclusief. Tevens ontvangen gasten bij talrijke outdoorpartners mooie kortingen.

Dal met de hoogste gletsjer van Tirol

Het Pitztal is een van de mooiste en wildste zijdalen in de oostelijke Alpen. Het ligt tussen het Ötztal en het Kaunertal en staat bekend vanwege de familiaire sfeer en de afgelegen ligging in de bergen. Wie wil, ontdekt de ongerepte natuur aan de voet van de hoogste gletsjer van Tirol (3.440m) op eigen gelegenheid of sluit zich aan bij de begeleide wandelingen die hier het hele seizoen worden aangeboden. Tijdens de vele feesten beleeft men de plaatselijke cultuur en tradities. De vier gemeenten Arzl, Wenns, Jerzens en St. Leonhard hebben in totaal 7.400 inwoners.

Klik hier voor meer informatie over het Pitztal >

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips