Ontspanning in de natuurparkregio Lechtal-Reutte

Ontspanning in de natuurparkregio Lechtal-Reutte

9 augustus 2016

door Thijs in Algemeen

De natuurparkregio Lechtal-Reutte biedt, zowel 's zomers als 's winters, diverse mogelijkheden voor een veelzijdige vakantie. Amateursport of extreme sport, rust en ontspanning of avontuur en adrenaline, voor elke wens is er een passende oplossing. Bovendien voelt de hele familie zich hier welkom. Voor jong en oud valt er van alles te beleven in deze veelzijdige regio!

De Lech als middelpunt

U maakt hierbij, in harmonie met de natuur, gebruik van de adembenemende, genuanceerde coulisse van de Lechtaler Alpen, in één van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa. De Lech verbindt alle plaatsen van de natuurparkregio Lechtal-Reutte van Steeg tot Vils en is de natuurlijke, culturele en infrastructurele oorsprong van het natuurpark. Hierdoor kronkelen meer dan 1000 kilometer wandelwegen en hooggebergtepaden van diverse moeilijkheidsniveaus. Kwaliteit en kwantiteit van de wegen en hutten zetten hierbij Europese maatstaven.

Lech-fietsweg van Steeg naar Vils

Bijzondere indrukken zal ook diegene verzamelen, die op de Lech-fietsweg van Steeg via Reutte naar Vils fietst. De weg loopt door een rivier- en weilandlandschap, dat gekenmerkt is door de brede kiezel- en zandbanken van de “Wild Lech”, en omgeven door de imposante bergtoppen van de Lechtaler en de Allgäuer Alpen. Wie van horten en stoten houdt, kan op één van de vele mountainbike-parkoersen in het natuurpark rijden. Diegenen, die lust op avontuur hebben, komen bij het multi-pitch klimmen bij de Hermann van Barth Hut, bij het canyoning in het uiterst veeleisende Sulzbachravijn of de Stuibenwatervallen, of bij het parapenten vanaf de Jöchelspitze of vanaf de Hahnenkamm vol aan hun trekken.

Lech-fietsweg van Steeg naar Vils
(Foto: © Lechal-Reutte)

Langste voetgangershangbrug ter wereld

Vatbare geschiedenis bieden de oude muren van de Burgenwelt Ehrenberg. Daar verbindt sinds 2014 bovendien de highline179, met 406 m de langste voetgangershangbrug in Tibet-Style ter wereld, de beide burchtarealen Ruïne Eherenberg en Fort Claudia. Na een uitgebreide wandeling kunt u in de wellnesszone van de Alpentherme Ehrenberg ontspannen of zich in een van de restaurants met Tiroolse specialiteiten n laten verwennen.

Klik hier voor meer informatie over de natuurparkregio Lechtal-Reutte >>

Langste voetgangershangbrug ter wereld
(Foto: © Lechal-Reutte)
Reactie(s) Reageren?

door anoniem op 23 augustus 2016

Eenmaal geweest! Erg genoten...

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips