Wilder Kaiser: ontbijten en wandelen op de berg

Wilder Kaiser: ontbijten en wandelen op de berg

13 juli 2016

door Miranda in Tips

Voor wie er geen probleem mee heeft in zijn vakantie eens vroeg op te staan, is een bergontbijt in Wilder Kaiser een goede tip. Met de eerste lift omhoog en na een korte ochtendwandeling genieten van een heerlijk en puur ontbijt. Hierna ligt de hele dag nog voor u. Indebergen probeerde het uit en wandelde vervolgens naar de verschillende bergbeleveniswerelden van Wilder Kaiser.

Ontbijt op de Tanzbodenalm

Net als op de eerste dag van onze vakantie in Wilder Kaiser, gaat ook vandaag de wekker vroeg. Gisteren beklommen we de Ellmauer Halt, vandaag bezoeken we de andere kant van het dal. We stappen om 08.30 uur in de Brandstadllift in Scheffau. Helaas is het een bewolkte dag, maar we kunnen ons goed voorstellen hoe mooi dit kan zijn op een heldere dag. Vanaf het bergstation is het een korte wandeling naar de berghut Tanzbodenalm. De keuze voor een ontbijt is hier enorm groot. Er zijn overigens meerdere berghutten in Wilder Kaiser die vroeg opengaan voor het ontbijt. We kiezen voor een omelet en een houten plank vol heerlijke vlees- en kaasspecialiteiten. We doen hier voldoende energie op om te gaan wandelen.

Ontbijt op de Tanzbodenalm

KaiserWelt in Scheffau: paradijs voor de kids

Na het ontbijt wandelen we naar KaiserWelt, bij het bergstation van de Brandstadlbahn. Hier ligt een enorm speelpark voor kinderen. Trampolines, schommels, tokkelbaan en niet te vergeten een groot avonturenbos en klimburcht. Het mooie is dat de verschillende attracties goed opgaan in de natuur. Er is veel gebruik gemaakt van hout en natuurlijke materialen. Een absoluut kinderparadijs; de kleintjes zullen zich hier niet snel vervelen.

Zeilen op de Jochstubnsee

We verlaten KaiserWelt en wandelen via een breed en glooiend pad richting de Jochstubnsee. De paden zijn prima geschikt voor families met kinderen, niet te moeilijk of te steil. De Jochstubnsee is een mooi bergmeer met een prachtig uitzicht. Het is een fijne plek om een rondje te wandelen of te relaxen. Opvallend is het kleine rode zeiljachtje dat aangemeerd ligt aan een steiger. Iedere dinsdagochtend om 11.00 uur vaart schipper Peter met zijn boot over het meer en neemt gasten mee. De tocht is gratis, aanmelden van tevoren is verplicht. Helaas is het vandaag geen weer om rustig aan het meer te blijven zitten. Het begint te regenen en we lopen snel door naar de volgende bergbelevenis: Filzalmsee in Brixen im Thale.

Koe in Wilder Kaiser

Filzalmsee: ontdekken met alle zintuigen

Het is leuk dat er ook tijdens het wandelen genoeg te zien en te beleven is. Hierdoor wordt het wandelen voor kinderen niet snel saai. Filzalmsee blijkt ook weer zo’n speelparadijs op de berg. Al stampend komt er een enorm reus uit het water en er zijn diverse ‘stations’ waar kids de natuur spelenderwijs leren kennen. Ook de laatste bergbeleveniswereld die we vandaag bezoeken (er zijn er totaal 6 in Wilder Kaiser) is een avontuur voor de hele familie: Hexenwasser in Söll. Dit park staat in het teken van heksen en water. Het ziet er fantastisch uit en past wederom goed in de natuur. Met een vlot over het water, het langste blotenvoetenpad van Oostenrijk bewandelen of een bezoekje brengen aan ‘Blaues Wunder’: van vervelen kan hier zeker geen sprake zijn.

Ellmi

Fan van Wilder Kaiser

Na onze kennismaking met Wilder Kaiser en de verschillende bergbeleveniswerelden kunnen we vol overtuiging zeggen dat we fan zijn geworden van deze regio. Het is wellicht wel de allerleukste regio van Tirol voor een afwisselende en avontuurlijke vakantie met kinderen.

Ook een keer naar Wilder Kaiser? Doe mee met de fotowedstrijd op indebergen.nl en win een vakantie >

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips