5 tips voor een actieve familievakantie in Beieren

5 tips voor een actieve familievakantie in Beieren

18 mei 2016

door Joris in Familie/kinderen

In Beieren valt er voor families genoeg te ondernemen. Sappige heuvels, kristalheldere meren, snelstromende rivieren en mysterieuze bossen: de Beierse natuur nodigt u uit om te ontdekken, te beleven en actief te zijn met het hele gezin. In dit weblog 5 tips voor een actieve familievakantie. Van het nationaalpark ontdekken met een ranger tot wakeboarden op de Steinberger See.

#1. Ontdek het nationaal park met de ranger

Natuurlijk kunt u het nationaal park Beierse Woud alleen verkennen. Maar sommige geheimen geeft het bos pas prijs als u wordt vergezeld door een professional. Günther Sellmayer is een van de 24 rangers in het Nationaal Park. In thematische rondleidingen laat hij kleine en grote bezoekers verborgen schimmels ontdekken die naar rozen ruiken. Ook vertelt hij waar beren en elanden leven en toont hij de sporen van wolven en lynxen op de bosgrond. Een hoogtepunt van de tocht is het Baumwipfelpfad. Daar ervaart u het bos vanaf 25 meter hoogte. Een ongekend perspectief, want waar anders kunt u van bovenaf in het nest van een vogel kijken?

#2. De jonge Donau - tegen de stroom in

De beroemde, lange Europese rivier doorkruist Beieren van Ulm naar Passau. Talrijke riviercruises volgen de rivier stroomafwaarts. Maar waarom niet eens tegen de stroom in reizen? Per kano, fiets of Segway bijvoorbeeld. Het toont verrassend nieuwe perspectieven op een bekende rivier. Wie stroomopwaarts gaat, ontdekt onverwachte bestemmingen voor het hele gezin. Zo kunt u een fantasierijke audiotour volgen, de Romeinse stad Günzburg verkennen en design en lifestyle in het Audi Forum in Ingolstadt ontdekken. Of bezoek het natuurreservaat in de Weltenburger Enge.

#3. Vakantie op de boerderij

Iedereen naar buiten! Zelf melken in plaats van all-you-can-eat. Het echte landelijke leven in plaats van full-time animatie. De Beierse boerderijen nodigen u uit om te verblijven, mee te helpen, pony te rijden en kippen te voeren. En dat op de mooiste plek, namelijk in de natuur van Beieren. Als de kinderen meerijden op de trekker en de boeren helpen de koeien te verzamelen, kunnen ouders ontspannen op het zonneterras en de kruidige landlucht opsnuiven. En als diner zijn er regionale specialiteiten met producten van de boerderij.

Vakantie op de boerderij in Beieren

#4. Waterskiën en wakeboarden

Op de Steinberger See in het Oberpfälzer merengebied en op de Hödenauersee in Beieren zijn talloze wakeboarders actief. De installaties daar behoren tot de modernste in Duitsland. Natuurlijk zijn waterskiën en monoskiën ook mogelijk. Maar alle watersporten hebben één ding gemeen: ze zijn schoon. Het water van de meren in Beieren heeft namelijk drinkwaterkwaliteit.

#5. Raften op de Isar

Naast het grootste meer van Beieren, de Chiemsee, zijn er vele kleine meertjes die echte Geheimtipps vormen en perfect zijn voor een tocht per roeiboot of zeilboot. Wie houdt van een verfrissende duik en actie, moet beslist een rafting-tocht op de Isar proberen. Hier gaat het er wild aan toe. Maar met een helm, wetsuit en zwemvest bent u prima uitgerust! De bijzondere wind op de Walchensee maakt dit meer populair bij alle kite- en windsurfers, maar ook bij de fans van stand-up paddling. En de ruwe rotsen op de oostelijke wand van de Watzmann geven de Königssee, Duitslands enige fjord, een pittoresk en romantisch beeld.

Raften op de Isar

Zomervakantie tips