Top 5 leukste belevenissen op de vakantieboerderij

Top 5 leukste belevenissen op de vakantieboerderij

3 mei 2016

door Miranda in Tips

Kiest u voor een stedenvakantie of juist voor rust op het platteland? Gaan de kinderen mee of wordt het een romantische vakantie met z’n tweeën? Houdt u van modern design of meer van de Alpenstijl? Zo veelzijdig als het Zuid-Tiroolse landschap, zijn ook de Roter Hahn vakantieboerderijen. Of ze nu hoog in de bergen, op zonnige hoogvlaktes of in de brede dalen liggen, ze staan garant voor een ontspannen vakantie. Roter Hahn zet de 5 leukste boerderijbelevenissen op een rij.

#1. Vriendschap sluiten met de dieren op de boerderij

Voor kinderen is een dag op een boerderij, een dag boordevol avonturen. Er is altijd wat te beleven en te ontdekken. Lekker op het erf ravotten of de boer een handje helpen met het uitmesten van de stallen, het voeren van de koeien of het opladen van het hooi. Even de pasgeboren kalfjes en lammetjes knuffelen, konijnen aaien of een selfie maken met de schattige ezel.

Vriendschap sluiten met de dieren op de boerderij

#2. Proosten met een glas huisgemaakte wijn

Tijdens een Roter Hahn boerderijvakantie maken gasten niet alleen kennis met het boerenleven, maar ook met de boerengastronomie. Producten rechtstreeks van het land, fruit uit eigen boomgaard of kruiden uit eigen tuin. In de herfst zijn alle takken van de wijnranken ‘leeggeschud’, tijd voor de boeren en gasten om te genieten van de oogst. Bijvoorbeeld met ‘Törggelen’, een oud gebruik waarbij de jonge, net geproduceerde wijnen worden geproefd in combinatie met geroosterde kastanjes en zelfgemaakte specialiteiten.

#3. Een dagje helpen bij de oogst

In de vele valleien in de Zuid-Tiroler regio zijn honderden appelboomgaarden en wijngaarden waar met man en macht wordt gewerkt om het fruit op tijd binnen te halen. Gasten op vakantieboerderijen worden door de boer van harte uitgenodigd om ook mee te helpen tijdens de pluk en deel te nemen aan alle feestelijkheden, zoals het ‘Boeren Oogstfeest’. Tijdens deze feestelijke boerenmarkt is het volop genieten van delicatessen van de lokale boeren.

Een dagje helpen bij de oogst

4. Luisteren naar de geluiden van de natuur

Alles in het ritme van de natuur. Een vakantieboerderij is een ideale uitvalsbasis voor sportieve families die de fascinerende bergwereld van de Alpen en de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed), met haar flora en fauna, willen verkennen. In alle vroegte over bedauwde weiden lopen en de sporen van dieren volgen. Of op expeditie naar het plantenrijk, bekijken van bijzondere gesteenten of het spotten van steenbokgeitjes of een alpenmarmot. Niemand minder dan de boer zelf geeft de beste tips.

Luisteren naar de geluiden van de natuur

#5. Goed bewaarde keukengeheimen ontlokken

De Zuid-Tiroler keuken is bijzonder gevarieerd. Behalve talrijke vleesgerechten zijn er ook veel vegetarische alternatieven. Bovenaan de lijst staan natuurlijk knödels in alle soorten en smaken. Maar ook klassieke gerechten als gerstesoep en Gröstl (kalfsvlees en gebakken aardappelen) of zoete nagerechten als Krapfen (beignets) en Strauben (sprits) laten de harten van fijnproevers sneller kloppen. Onder leiding van de boerin leren gasten alle geheimen over Zuid-Tiroler keuken.

Krapfen (beignets) en Strauben (sprits)
Reactie(s) Reageren?

door Rijn op 10 mei 2016

Ah wat een leuke activiteiten!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips