Nieuws van de Tiroolse bergzomer 2016

Nieuws van de Tiroolse bergzomer 2016

16 februari 2016

door Thijs in Nieuws

Van het hoogstgelegen motormuseum in Europa tot een van de oudste hotels in Tirol, hotel Klosterbräu. De Tiroolse bergzomer heeft in 2016 talrijke en innovatieve veranderingen voor Tirols gasten in petto. Het 5-sterren hotel Klosterbräu in Seefeld viert de 500-jarige geschiedenis van dit huis, dat in 1516 door Keizer Maximilian I oorspronkelijk als klooster werd opgericht en sinds meer dan 200 jaar gasten accommodatie verschaft.

Hotel en kunst: Nieuw „Arte Hotel“ opent in 2016 in Kufstein

Het nieuwe Arte Hotel in het centrum van Kufstein, dat in juni 2016 geopend zal worden, wordt na Krems-Wachau het tweede lifestyle hotel van de particuliere Oostenrijkse IPP hotelgroep. Het Arte Hotel staat voor ongecompliceerde chic & lifestyle, kunsttentoonstellingen, moderne architectuur en Oostenrijkse gastvriendelijkheid. Het hotel is onderdeel van het nieuwe Kultur Quartier Kufstein.

Opening van het hoogstgelegen motormuseum in Europa

Motorrijders op weg naar het Timmelsjoch zullen deze zomer langs een nieuw tolstation komen. Vanaf april 2016 bevindt zich hier namelijk het hoogstgelegen motormuseum van Europa (Top Mountain Crosspoint) met maar liefst 170 tentoonstellingsstukken. Op dit tentoonstellingsterrein van 2.600 vierkante meter staan bijzondere kleinoden op twee wielen.

Top Mountain Crosspoint
(Foto: © Tirol Werbung)

3-landen enduro trails voor mountainbikers in Nauders

Nauders in Tirol werkt voor een grensoverschrijdend mountainbike project nauw samen met de Zuid-Tiroolse plaatsjes Reschen, St. Valentin en Graun en opende in juli 2015 officieel 12 routes voor enduro mountainbikers in de bergen rondom de Reschenpass. 2016 is zodoende het eerste jaar waarin mountainbikers de nieuwe 3-landen enduro trails rondom Nauders al vanaf het begin van de zomer kunnen gebruiken.

Klimpad voor kinderen in Mayrhofen

Meestal kunnen kinderen met hun korte armen op gewone klimpaden niet bij het touw om zich veilig aan het volgende vast te maken. Bovendien liggen de treden meestal te ver uit elkaar. Daarom wordt in Mayrhofen Tirols eerste aangepaste kinderklimpad met talloze attracties en klimparkelementen geopend. Aan het begin van het klimpad is er meteen een klein oefenterrein waar de kleine klauteraars kunnen oefenen en met hun klimuitrusting leren omgaan.

Klimpad voor kinderen in Mayrhofen
(Foto: © Tirol Werbung)

Nieuwe „kabouter-waterwereld“ in Heinfels

De kabouter-waterwereld bij het Mühlbachl in Heinfels zal in 2016 het kabouterpark in Sillian verrijken. Via een anderhalve kilometer lange weg met een fitnessparcours, een wellnessplek in het bos en een sprookjeswandelpad worden deze twee plaatsen met elkaar verbonden. In de waterloop van het beekje Mühlbachl zijn er twee ondiepe waterbassins en enkele gezellige rustplaatsen. Naast de damweg ontstaat een waterspeelplaats met sluizen, waterpompen, molens, een kleine vijver, een Kneipp-bassin en een barbecueplaats.

Ga naar de bestemmingen van Tirol >

Kabouter-waterwereld
(Foto: © Tirol Werbung)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips