Familievakantie in het Zwarte Woud

Familievakantie in het Zwarte Woud

13 januari 2016

door Thijs in Familie/kinderen

Vakantietijd is familietijd. U gaat gezamenlijk op vakantie, u wilt relaxen, veel beleven, weer eens echt samen zijn. Maar wat te doen als mama en papa gewoon met rust gelaten willen worden, als de kinderen zeuren omdat de schommel voor het huis al gauw verveelt en de tiener alles sowieso compleet “uncool” vindt, omdat er “niks vets” aan de hand is. Dan kan de familievakantie soms wel ontaarden in stress – echter niet in het Zwarte Woud.

Familievriendelijke vakantieplaats

Voor familievriendelijkheid kent Duitslands hoogste middelgebergte een officieel kwaliteitskenmerk, namelijk de onderscheiding “familievriendelijke vakantieplaats”. De regio’s Achertal, vakantieland Zwarte Woud en Hochschwarzwald in het Zwarte Woud met plaatsen als Bad Peterstal-Griesbach, Baiersbronn, Freiamt, Grafenhausen, Lossburg, Sasbachwalden, Seelbach, Todtmoos, Todtnauberg en Unterkirnach mogen met het kwaliteitsstempel reclame maken voor hun familieprogramma. Ook het Europapark in Rust, de plaats Schramberg en het vakantiedorp Schramberg-Sulgen zijn als bijzonder familievriendelijk gecertificeerd.

Mascotte Leo Luschtig

Alleen als een bestemming zich in haar geheel op de wensen en behoeften van kinderen heeft ingesteld, krijgt zij het kwaliteitskenmerk. De mascotte “Leo Luschtig” staat bijvoorbeeld voor een verkeersveilig buitenspeelterrein, een speel- of conversatieruimte met speelhoek binnen, voor een familievriendelijke keuze aan spellen, familieprijzen met korting en was- en droogmogelijkheden. Bij een aanbieding voor gezinnen met kleine kinderen horen vanzelfsprekend ook een spijlenbedje, babycommode, flessenwarmer, po'tje en kinderbadje tot de uitrusting.

Voor ieder jaargetijde een programma

De programma’s zijn door de familievriendelijke plaatsen op de jaargetijden afgestemd. Lantaarn- en fakkelwandelingen op zwoele zomeravonden, verkenningstochten met de boswachter bij het krieken van de dag, ontdekkingsreizen naar oude ridderkastelen en talrijke andere activiteiten zorgen bijna vanzelf voor een geslaagde vakantie. Creatieve activiteiten en hobbycursussen stimuleren de fantasie van de kinderen. Om de ouders in alle rust van hun tweezaamheid te laten genieten, worden er ook babysitters geregeld. Voor jonge gezinnen zijn er wandelpaden die geschikt zijn voor kinderwagens en suggesties voor uitstapjes met de allerkleinsten.

Pretparken en musea

Zwemparadijzen en thermale baden, kabelbanen, museummijnen of pret-, attractie- en natuuravonturenparken beloven bovendien volop plezier en vooral veel actie! In het Steinwasenpark in Oberried bij Freiburg kunt u bijvoorbeeld niet alleen inheemse in het wild levende dieren observeren, maar ook de rodelbaan en de 218 meter lange hangbrug testen. Dat musea niet alleen interessant zijn voor volwassenen, bewijst het sprookjesmuseum Hauffs Märchenmuseum in Baiersbronn. Een Europawijd bekende bestemming voor iedere leeftijdsgroep is het Europa-Park Rust. Op een areaal van 90 hectare bevinden zich hier meer dan 130 attracties en fascinerende shows met betrekking tot 13 verschillende themagebieden.

Ga naar de bestemmingen in het Zwarte Woud >

Zomervakantie tips