Zuid-Tirol lanceert architectuurapp

Zuid-Tirol lanceert architectuurapp

18 november 2015

door Yvonne in Nieuws

Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, heeft een nieuwe app ontwikkeld over de architectuur in deze Noord-Italiaanse provincie. De ArchApp staat vol foto’s en video’s, achtergrondinformatie en technische specificaties, routes, profielen van architecten en een kalender met architectuurevents in Zuid-Tirol. Zuid-Tirol staat bekend om haar progressieve, stijlvolle benadering van architectuur en design en een gedurfde esthetiek.

6 verschillende categorieën

In de ArchApp is de architectuur in Zuid-Tirol onderverdeeld in zes categorieën: wijn en cuisine, kunst en cultuur, vrije tijd, hotels en resorts, publieke gebouwen en woonhuizen. De app bevat diverse voorgestelde tours langs de mooiste gebouwen, zoals de wandeling door de stad Bressanone/Brixen of langs de wijnhuizen van Zuid-Tirol. Gebruikers kunnen ook een persoonlijk profiel aanmaken, de eventkalender inzien, reeds bezochte plekken en favorieten opslaan en een eigen reisroute samenstellen. ArchApp is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone in de talen Engels, Italiaans en Duits. De app is ontwikkeld in samenwerking met Fondazione Architettura Alto Adige.

Architectuur in Zuid-Tirol

In het bergachtige Zuid-Tirol is maar 8% van de oppervlakte bewoonbaar, dus die ruimte wordt bewust ingevuld met passende duurzame ontwerpen. De veelal moderne panden met strakke vormen en gepleisterd metselwerk passen goed in het omliggende berglandschap. Ze smelten samen met de traditionele architectuur in Zuid-Tirol, mede door de toepassing van hout en glas.

Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon.

Klik hier voor meer informatie over Zuid-Tirol >>

Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme
Reactie(s) Reageren?

door anoniem op 24 november 2015

Leuke app! Volgend jaar in het voorjaar gaan we weer naar Zuid-Tirol en dan komt dit zeker van pas.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips